Nazad na vijesti
7. konferencija o pravu i politici tržišnog natjecanja
12. svibanj 2022.

7. konferencija o pravu i politici tržišnog natjecanja

Konferencija će se održati 12. i 13. svibnja, u hotelu Ambasador, u Opatiji

Konferencija se održava u spomen na profesora Vedrana Šoljana, jednog od začetnika hrvatskog prava tržišnog natjecanja, i tradicionalno omogućava prostor za raspravu o novostima u području prava tržišnog natjecanja, s fokusom na centralnu i istočnu Europu (CEE) i jugoistočnu Europu (SEE).

Konferenciju organiziraju Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska – Komisija za zaštitu tržišnog natjecanja i Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim društvom za pravo i politiku tržišnog natjecanja (HDPPTN) i Akademskim udruženjem za pravo tržišnog natjecanja (ASCOLA) SEE Chapter & ASCOLA CE Chapter.

Teme konferencije uključuju e-trgovinu i vertikalna ograničenja, reformu horizontalnih smjernica, zakon o digitalnim tržištima i e-platforme, pravo obrane u pravu tržišnog natjecanja, izazove u primjeni prava tržišnog natjecanja u CEE i SEE zemljama te novosti u pravu tržišnog natjecanja u CEE / SEE regiji.

Ove će se godine održati i poludnevni paralelni program „Trening o usklađenosti s pravom tržišnog natjecanja – što se smije, a što ne“, koji će obuhvatiti temeljne hrvatske i EU propise o zaštiti tržišnog natjecanja.

Cijene kotizacije dostupne su na sljedećoj poveznici, a registracija je moguća popunjavanjem online obrasca te uključuje prisustvo na svim predavanjima, konferencijske materijale, čaj i kavu u pauzama te svečanu večeru.

Prijava smještaja u Hotelu Ambasador moguća je popunjavanjem online obrasca, a konferencijski hotelski paket uključuje sve navedene usluge iz prijave, ukoliko je smještaj rezerviran i plaćen prijavom službenoj agenciji konferencije Vivid Original.

Službenu stranicu konferencije s programom možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 270 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se