Poslovni ručak s Josephom Quinlanom

AmCham je imao zadovoljstvo ugostiti Josepha Quinlana, glavnog tržišnog stratega Bank of America i višeg suradnik Centra za transatlantske odnose Sveučilišta Johns Hopkins koji je predstavio studiju o Transatlantskim odnosima s posebnim osvrtom na Brexit.

U svom govoru gosp. Quinlan je predstavio rezultate ovogodišnjeg istraživanja transatlantskih gospodarskih odnosa "Izvješće o transatlantskom gospodarstvu 2017: Godišnje istraživanje o radnim mjestima, trgovini i investicijama između Sjedinjenih Američkih Država i Europe".

Ovo istraživanje proveo je Centar za transatlantske studije Sveučilišta John Hopkins iz Washingtona i ukazuje na snažne veze Europe i SAD-a.

Ovogodišnje istraživanje pokazuje da unatoč turbulentnim političkim vremenima i brojnim globalnim izazovima, oba gospodarstva snažno napreduju. Dio publikacije posvećen je Brexitu i njegovom utjecaju na oba gospodarstva, kao i na njihov međusobni odnos.

Transatlantsko gospodarstvo zaslužno je za više od 5 bilijuna eura komercijalne prodaje godišnje i više od 15 milijuna radnih mjesta s obje strane Atlantika. Hrvatski udio u tom dinamičnom odnosu je još uvijek skroman, ali s pozitivnim trendom te ćemo ga s pažnjom pratiti i u narednim godinama.

Zlatni sponzor:

 

  • 7. prosinac 2017
  • 12:00h - 14:00h
  • Westin Zagreb Hotel (Kristalna dvorana), Kršnjavog 1
Rasprodano
Program

11:30-12:00 Registracija i koktel dobrodošlice

12:00-12:10 Pozdravni govori

12:10-12:30 Glavni govor Joseph Quinlan

12:30-12:45 Pitanja i odgovori

Transatlantic Economy Report

The Transatlantic Economy 2017

Preuzmi PDF

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 220 članova, koji zapošljavaju više od 70.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se