Nazad na vijesti
Bilateralne komore s Ministarstvom znanosti i obrazovanja
5. veljača 2019.

Bilateralne komore s Ministarstvom znanosti i obrazovanja

Predstavnici Austrijskog ureda za trgovinu, Nordijske komore i AmCham-a posjetili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja i sastali su se s ministricom Divjak i njezinim timom.

Inicijativa Bilateralnih komora u dokumentu u stajalištu iz 2018. prepoznala je važnost povezivanja obrazovnog sustava s potrebama tržišta.

Program dualnog obrazovanja uskoro će ući u eksperimentalnu fazu. Za početak će se fokusirati na četiri zanimanja, a iako će se referirati na austrijski, njemački i švicarski model gdje se uspješno primjenjuje, imat će specifičnosti lokalnog okruženja. Izaslanstvo komora pozvalo je gospodina Vladu Prskala, pomoćnika ministra, da predstavi novi model poslovnoj zajednici koja je zastupljena u komorama. AmCham je obavijestio ministarstvo da je nedostatak praktičnog rada i znanja primjetan i na razini sveučilišnih diplomanata te je potrebna uža suradnja između obrazovnog sustava i poslovanja. Gosp. Praskalo je pozvao komore da se uključe u rad radnih skupina koje su organizirane u okviru Ministarstva za ovu temu.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 240 članova, koji zapošljavaju više od 80.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se