Boardroom Discussions - 5G tehnologija i njena primjena i benefiti za društvo i gospodarstvo

Na prvom događanju četvrte generacije programa "Boardroom Discussions: Digitalna transformacija iz perspektive predsjednika uprave", gosp. Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma je govorio o 5G tehnologija i njenoj primjeni i benefitima za društvo i gospodarstvo.

Pomoću 5G tehnologije imamo izvrsnu priliku za poticanje gospodarstva i povećanje kvalitete života u cijeloj Hrvatskoj.

Hrvatski Telekom prvi je pokrenuo komercijalnu 5G mrežu u Hrvatskoj, stavljajući je uz bok europskim i svjetskim tržištima koja već iskorištavaju mogućnosti koje pruža 5G tehnologija. Primjena 5G otvara vrata novom poglavlju u razvoju digitalnog društva i gospodarstva i priprema Hrvatsku za digitalnu transformaciju temeljenu na Industriji 4.0.

Peta generacija mobilnih mreža pružit će ne samo bolji pristup Internetu i bržu povezanost, što su preduvjet za pametne industrije, već će omogućiti daljnji razvoj postojećih i potpuno novih digitalnih usluga, poput umreženih senzora i AI u kontekst "pametnih i zelenih rješenja" u proizvodnji, poljoprivredi, zdravstvu, prometu, obrazovanju, energetskom sektoru, podižući nacionalnu i lokalnu konkurentnost u tom procesu. Paralelno će pridonijeti razvoju novih digitalnih vještina i otvoriti nova radna mjesta u Hrvatskoj.

Sve napredne države definiraju 5G kao stratešku tehnologiju, a na nama je da maksimalno iskoristimo tehnologiju koja će oblikovati budućih 15 godina, jer njegova primjena može do 2035. godine rezultirati ekonomskim učincima između 1,4 i 16,8 milijardi eura, ovisno o tome koliko će proaktivan biti hrvatski 5G pristup.

  • 14. prosinac 2020
  • 11:00h - 13:00h
  • On-line
Rasprodano
5G tehnologija i njena primjena i benefiti za društvo i gospodarstvo

Glavni govornik:

  • Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije (CTIO), Hrvatski Telekom
Boardroom Discussions - 5G tehnologija i njena primjena i benefiti za društvo i gospodarstvo

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se