Boardroom Discussions - Budućnost rada

AmCham sa zadovoljstvom najavljuje petu generaciju nagrađivanog programa "Boardroom Discussions: Digitalna transformacija iz perspektive predsjednika uprave".

Na prvom događanju glavni govornik Marko Radenović, McKinsey & Company je predstavio zaključke McKinseyjevog izvješća o budućnosti rada.

Približno 340 tisuća postojećih radnih mjesta u Hrvatskoj nestati će uslijed automatizacije i digitalizacije (čije je usvajanje dodatno ubrzano zbog COVIDa-19) do 2030. godine, no bit će zamijenjena gotovo istim brojem novih radnih mjesta u novim zanimanjima i rastućim industrijama, te zbog općeg porasta proizvodnosti.

Ipak, dok će neto potražnja za radnom snagom ostati praktički nepromijenjena, doći će do značajnih promjena u strukturi zanimanja. Stoga će do kraja desetljeća do 140 tisuća radnika u Hrvatskoj trebati preskolovanje u drugo zanimanje da bi ostali zaposleni.

Događanja su namjenjena predsjednicima uprava, članovima uprava te glavnim direktorima tvrtki članica Američke gospodarske komore zainteresiranima čuti o trendovima vezanim uz digitalnu transformaciju i koracima operativnog planiranja od lidera u IT sektoru, vodećih tvrtki za savjetovanje u menadžmentu te njihovih kolege iz drugih industrija.

  • 1. veljača 2022
  • 09:00h - 11:00h
  • Sheraton Zagreb Hotel
Rasprodano
Tko može sudjelovati?

Predsjednici i članovi uprava, glavni direktori kao i viši menadžment tvrtki članica AmCham-a.

Budućnost rada

Glavni govornik:

  • Marko Radenović, McKinsey & Company

Marko Radenović je konzultant u zagrebačkom uredu McKinsey & Company – Adriatic. Radio je kao konzultant za širok krug privatnih i javnih klijenata iz raznih industrija u Europi i Aziji, na temama iz područja strategije, organizacije, i operacija. Pored vođenja studije Budućnost rada u Hrvatskoj, radio je i na drugim temama vezanim uz budućnost rada te prekvalifikaciju radne snage. Marko ima magisterije iz političkih znanosti sa sveučilišta Princeton te Srednjeeuropskog sveučilišta, te diplome iz političkih znanosti i makroekonomije sa Sveučilišta u Zagrebu.
 

Boardroom Discussions - Budućnost rada

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 270 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se