Boardroom Discussions - Industrijski trendovi u 2021. - Podatkovni centri, edge computing, telekomi i tehnologija

Događanja su namjenjena predsjednicima uprava, članovima uprava te glavnim direktorima tvrtki članica Američke gospodarske komore zainteresiranima čuti o trendovima vezanim uz digitalnu transformaciju i koracima operativnog planiranja od lidera u IT sektoru, vodećih tvrtki za savjetovanje u menadžmentu te njihovih kolege iz drugih industrija.

Na petom događanju četvrte generacije programa "Boardroom Discussions: Digitalna transformacija iz perspektive predsjednika uprave", glavnik govornik će biti gosp. Igor Grdić, Country Manager Central Eastern Europe, Vertiv.

Promjene u načinu života koje je donijela globalna pandemija u osnovi su uspostavile novu polaznu točku za digitalnu infrastrukturu, a očekuje se ubrzanje ulaganja u IT ekosustav kako bi se omogućile sigurnije, pouzdanije i učinkovitije mogućnosti rada na daljinu.

Razumijevanje trendova podatkovnih centara ključno je za tvrtke koje odlučuju kako najučinkovitije upravljati digitalnom infrastrukturom na koju se oslanja njihovo poslovanje. U stvari, oslanjanje na podatkovne centre samo je poraslo kako se digitalizacija ubrzava, velikim dijelom kao odgovor na neviđene promjene u generiranju i korištenju podataka koje pokreće pandemija.

Većina pružatelja telekomunikacijskih usluga već dugi niz godina govori o prednostima 5G mreže, jer se očekuje da će ta tehnologija donijeti neviđene promjene za tvrtke i potrošače.

Sljedeća godina će donijeti usredotočenje na upravljanje značajnim povećanjem potrošnje energije kroz istraživanje učinkovitijih proizvoda i praksi.

5G je tek jedan dio šire priče o održivosti. Kako se širenje podatkovnih centara nastavlja pa čak i ubrzava, posebno u hyperscale prostoru, pružatelji usluga clouda i pohranjivanja se suočavaju s povećanom kontrolom zbog svoje potrošnje energije i vode.

Najvažniji utjecaji na globalni digitalni ekosustav:

  • Ubrzana digitalizacija
  • Mogućnost smanjivanja velikih podatkovnih centra na male prostore i edge
  • Tema 5G mreže okreće se prema potrošnji i energetskoj učinkovitost
  • Održivost dolazi u prvi plan

Molimo Vas da se prijavite najkasnije do 15. travnja putem poveznice za prijavu. Nakon što izvršite prijavu dobit ćete upute o povezivanju na on-line događanje.

  • 16. travanj 2021
  • 09:00h - 10:30h
  • On-line
Pridružite se ovom događanju 2021-04-1609:00 2021-04-1610:30 Europe/Zagreb Boardroom Discussions - Industrijski trendovi u 2021. - Podatkovni centri, edge computing, telekomi i tehnologija Događanja su namjenjena predsjednicima uprava, članovima uprava te glavnim direktorima tvrtki članica Američke gospodarske komore zainteresiranima čuti o trendovima vezanim uz digitalnu transformaciju i koracima operativnog planiranja od lidera u IT sektoru, vodećih tvrtki za savjetovanje u menadžmentu te njihovih kolege iz drugih industrija. On-line American Chamber of Commerce in Croatia info@amcham.hr
Industrijski trendovi u 2021. - Podatkovni centri, edge computing, telekomi i tehnologija

Glavni govornik:

  • Igor Grdić, Country Manager Central Eastern Europe, Vertiv
Boardroom Discussions - Industrijski trendovi u 2021. - Podatkovni centri, edge computing, telekomi i tehnologija

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se