Boardroom Discussions - Upravljanje prijevarama u digitalnom svijetu

Na četvrtom događanju nagrađivanog programa glavni govornici bili su Grozdana Marić, CFE, Head of regional Fraud & Security Intelligence Practice, CE & SEE, SAS Institute i Matija Jurin, Senior Business Development Manager, Comping.

Brza digitalizacija važan je čimbenik rasta poslovanja, posebice nakon pandemije koja djeluje kao digitalni katalizator. No, poslovanje nije jedino koji se okoristilo time, budući da sofisticirani prevaranti iskorištavaju prednost smanjene fizičke kontrole i povećane digitalne interakcije kako bi osmislili učinkovitije sheme.

Poznavanje najčešćih metoda otkrivanja prijevara temelj je za učinkovito otkrivanje prijevara u radu. Razumijevanje metoda koje prevaranti koriste za prikrivanje svojih zločina može pomoći organizacijama u učinkovitijem otkrivanju i sprječavanju sličnih shema u budućnosti.

Na ovim su događanju SAS i Comping predstavili najnoviji uvid iz studije "Kako ljudi kradu" napravljene u suradnji s ACFE-om, te raspravljali o tome kako uprave mogu potaknuti učinkovitu strategiju protiv prijevara i iskoristiti tehnologiju koja će omogućiti organizacijama da ostanu ispred nove generacije prevaranata, kako bi se osigurala transparentnost i povjerenje u digitaliziranu organizaciju.

Na ovom događanju moglo se:

  • Dobiti uvid u najzanimljivije rezultate istraživanja o tome kako se prijevare obično vrše u hrvatskim organizacijama
  • Razgovarati o tome kako poslovni čelnici mogu implementirati uspješne strategije protiv prijevara u svojim organizacijama
  • Raspravljati koja su najrelevantnija digitalna rješenja koja se koriste za optimizaciju i automatizaciju operativnih odluka i kako podržavaju brzu implementaciju strategije protiv prijevara

Pogledajte kratki video s događanja.

  • 8. lipanj 2022
  • 09:00h - 11:00h
  • Westin Zagreb Hotel
Rasprodano
Tko može sudjelovati?

Predsjednici i članovi uprava, glavni direktori kao i viši menadžment tvrtki članica AmCham-a.

Upravljanje prijevarama u digitalnom svijetu

Glavni govornici:

  • Grozdana Marić, CFE, Head of Regional Fraud & Security Intelligence Practice, CE & SEE, SAS Institute
  • Matija Jurin, Senior Business Development Manager, Comping

Grozdana Marić vodi regionalni tim za prijevare s misijom pomoći organizacijama u implementaciji naprednog pristupa u zaustavljanju kriminala prije nego što se dogodi i osigurati da stručnost i rješenja SAS-a donose istinsku transformacijsku promjenu. Posjeduje Executive MBA, magisterij iz ekonomije, a certificirana je od strane Udruge Certified Fraud Examiners (ACFE) kao Certified Fraud Examiner (CFE).

Matija Jurin je radio više od 10 godina u najvećoj osiguravajućoj kući u jadranskoj regiji gdje je od nule izgradio kontroling funkciju i sudjelovao u uspješnoj implementaciji SAP sustava. Tijekom svojih godina kao menadžer za borbu protiv prijevara, implementirao je kompletan sveobuhvatan program za borbu protiv prijevara i uštede protiv prijevara porasle su 10 puta dostižući referentne razine najboljih osiguravajućih društava u Europi.

Boardroom Discussions - Upravljanje prijevarama u digitalnom svijetu

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 270 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se