Nazad na vijesti
Boranka započinje donacijsku kampanju
3. prosinac 2019.

Boranka započinje donacijsku kampanju

Savez izviđača Hrvatske, uz pomoć Europske skautske fondacije, upravo je pokrenuo donacijsku kampanju kako bi omogućili daljnje održavanje kampanje Boranka (Eng. Paint it Back) - najveće volonterske akcije pošumljavanja požarišta Dalmacije.

Izviđači su, kroz kampanju Boranka, do sada već okupili više od 6,000 volontera i zajedno s njima posadili više od 60,000 novih stabala na požarištima u okolici Splita, Solina i Zadra.

Za potrebe kampanje, od pepela izgorjelih borova proizveli su jedinstvene bojice -  Boralice. Koristeći Boralice, građani mogu sami nacrtati svoje stablo, fotografirati ga i postaviti u virtualnu šumu na www.boranka.hr. Za svako tako virtualno posađeno stablo, izviđači i drugi volonteri Boranke u prirodi će posaditi pravo.

Kampanja Boranka je za svoju učinkovitost i kreativnost već osvojila brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu, postavši tako najnagrađivanija neprofitna kampanja u povijesti Hrvatske.

Sada im je potrebna Vaša pomoć kako bismo stvorili nove šume na crnim zgarištima, ali i proširili priču o kampanji Boranka i izviđačima širom Hrvatske i svijeta.

Donacijska kampanja se nalazi na Indiegogo crowdfunding platformi, a možete ju vidjeti i sudjelovati u kampanju na sljedećem linku: https://www.indiegogo.com/projects/boranka-paint-it-back--2/x/22606497#/

Otvaranjem linka naći ćete dodatne informacije o kampanji Boranka, njezinim dosadašnjim postignućima i budućim ciljevima, a možete i podijeliti link Vašim prijateljima i poznanicima.

Za potrebe kampanje snimljen je i poseban promotivni video koji možete pogledati na ovom linku: https://youtu.be/JlyjKvCU2Fg

Svi koji pomognu kampanju donacijom mogu dobiti na kućnu adresu Boralicu. Mogu i pokloniti nekome posađeno stablo, dobiti svoje stablo i imenovati ga pa čak i posaditi „svoju“ šumu.

Na taj način zajedno možemo stvoriti novi život iz pepela i požarišta pretvoriti u nove šume.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se