Nazad na vijesti
Bosch sklopio partnerstvo s IBM-om u području kvantnog računalstva
11. studeni 2022.

Bosch sklopio partnerstvo s IBM-om u području kvantnog računalstva

Bosch i dalje aktivno radi na svojoj digitalnoj transformaciji: do 2025. dobavljač tehnologije i usluga uložit će deset milijardi eura u digitalizaciju i povezivost.

Dvije trećine tog iznosa ići će na razvoj i širenje obećavajućih novih tehnologija, s naglaskom na održivost, mobilnost i industriju 4.0. „Digitalizacija donosi društvu Bosch velike prilike u svim područjima poslovanja”, izjavio je dr. Stefan Hartung, predsjednik upravnog odbora društva Boscha, na ovogodišnjoj konferenciji industrije umjetne inteligencije stvari (AIoT) Bosch Connected World (BCW) u Berlinu. „Osim u obećavajuće nove tehnologije ulagat ćemo i u strukovno osposobljavanje i profesionalni razvoj naših zaposlenika jer su oni ključ ‘Tehnologije za život’ i danas i ubuduće”, izjavio je Hartung. Što se tiče tehnologije dalje budućnosti, Hartung je također najavio da je Bosch sklopio partnerstvo s IBM-om, tehnološkim društvom sa sjedištem u SAD-u, u području kvantnog računalstva. Boschev je cilj iskoristiti kvantnu računalnu simulaciju materijala za pronalaženje zamjena za plemenite metale i rijetke zemne metale u ugljično neutralnim pogonskim sklopovima (u elektromotoru i gorivnim člancima) u sljedećih deset godina. „S društvom IBM dijelimo svoje iskustvo u simulaciji materijala za vrlo specifična područja primjene, a zauzvrat stječemo dublje razumijevanje snage i primjenjivosti kvantnog računalstva, uključujući hardver. Zajedno podižemo kvantnu simulaciju na višu razinu i ostvarujemo konkurentsku prednost na međunarodnoj razini”, rekao je Hartung. Osim novih materijala za gorivne članke društvo Bosch zanimaju i novi magneti za elektromotore koji su lakši, kompaktniji, učinkovitiji i dostupniji. Takvi novi materijali trebali bi biti ekološki prihvatljiviji od rijetkih zemnih metala.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 280 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se