Božićni ručak Američke gospodarske komore

Na božićnom ručaku Američke gospodarske komore, gosp. Tomislav Brezinščak, Managing Partner Hrvatska i Srbija, McKinsey & Company, predstavio je rezultate istraživanja „Digitalizacija kao novi izvor rasta u Hrvatskoj“.

Digitalna transformacija će uskoro utjecati na svaku stratešku odluku i postati jedan od glavnih preduvjeta za daljnji rast i razvoj svake tvtke. Nova gospodarska dinamika koju potiče eksponencijalni razvoj tehnologije, njezina primjena u gospodarstvu i remećenje postojećih poslovnih modela nije više u naznakama, već počinje iscrtavati novu kartu gospodarskih dobitnika i gubitnika, kao što su to napravile i ranije tehnološke revolucije. 

Kako se hrvatska poduzeća i gospodarstvo pozicioniraju u novim okolnostima, odredit će velikim dijelom perspektivu 2019. i sljedećih godina. Hrvatska treba biti ambiciozna i svoje resurse usmjeriti na to da se nađe na strani pobjednika digitalne transformacije, kao zemlja koja će prigrliti najnapredniju tehnologiju i stvarati visokokvalitetna radna mjesta. U prilog tome, gosp. Brezinščak je istaknuo kako Hrvatska ima najviši udio diplomanata iz ICT studija per capita u odnosu na druge države srednje i istočne Europe.

AmCham nastoji senzibilizirati svoje tvrtke članice da se digitalizacija ne odlaže pod pritiskom dnevnih i operativnih obveza koje plaćaju račune. Naime, i tvrtke i gospodarstva nalaze se u svojevrsnoj utrci na kojoj će se na određenom kilometru razdvojiti putevi onih koji su konkurentni u digitalnom svijetu i onih koji će snositi većim dijelom negativne posljedice tehnoloških promjena.

Sponzor:

 

 

  • 4. prosinac 2018
  • 12:00h - 13:30h
  • Sheraton Zagreb Hotel (Velika dvorana), Kneza Borne 2
PRIJAVE SU ZATVORENE.


 

Tko može sudjelovati?

Ovo događanje je namjenjeno direktorima i članovima uprava.
 

Program

11:30-12:00 Registracija i koktel dobrodošlice

12:00-12:05 Pozdravni govor: Andrea Doko Jelušić, Izvršna direktorica, AmCham Hrvatska

12:05-12:10 Pozdravni govor: Ljubiša Mitof Višurski, General Manager Adria Region & Croatia, AbbVie

12:10-12:15 Pozdravni govor: Berislav Horvat, predsjednik Američke gospodarske komore

12:15-12:45 Glavni govor: Tomislav Brezinščak, Managing Partner Hrvatska i Srbija, McKinsey & Company

12:45-13:00 Pitanja i odgovori

13:00 Ručak
 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 240 članova, koji zapošljavaju više od 80.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se