Nazad na vijesti
26. travanj 2018.

Izvršna direktorica sudjelovala na sastanku AmCham-ova u Washington D.C.-u

Izvršna direktorica Andrea Doko Jelušić sudjelovala je prošli tjedan na godišnjoj konferenciji koju AmChams in Europe održavaju u SAD-u, ovog puta u Washingtonu i Chicagu od 16-20 travnja.

Delegacija je sudjelovala na konferenciji u organizaciji U.S. Chamber-a i Business Europe “Transatlantic Business Works” koja je okupila europske i američke dužnosnike kao i predstavnike poslovne zajednice kako bi naglasili vrijednost transatlantske trgovine i investicija za Europu i SAD. Na događanju je Dan Hamilton, izvršni direktor Centra za transatlantske studije Sveučilišta John Hopkins predstavio studiju Transatlantsko gospodarstvo 2018. Gđa Doko Jelušić predala je AmCham-ovo stajalište “Argumenti u korist potpisivanja ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država” Marjorie Chorlins, potpredsjednici U.S. Chamber za europske poslove i razgovarala s Johnom Murphy-em, starijim potpredsjednikom U.S. Chambera za trgovinsku politiku. Također se sastala s hrvatskim veleposlanikom u SAD-u, gosp. Pjerom Šimunovićem i održala sastanak s predstavnicima Nacionalne federacije Amerikanaca hrvatskih korijena.

Direktori europskih AmCham-ova sudjelovali su na nizu brifinga u U.S. Chamber-u kao i na sastancima s ključnim predstavnicima administracije u Department of Commerce i Kongresu.

Delegacija Amcham-ova u Europi održala je sastanak u CBS-u i otputovala u Chicago gdje je održan niz sastanaka i posjeta članovima i drugim kompanijama poput Abbvie, Underwriters Laboratories, Northern Trust, Motorola solutions, posjetila 1871: tehnološki I poduzetnički centar u Chicagu i srela se s gradonačelnikom Rahm Emanuelom.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 220 članova, koji zapošljavaju više od 70.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se