Nazad na vijesti
Globalni indeks složenosti poslovanja 2020. - Hrvatska se nalazi na 14. mjestu
30. lipanj 2020.

Globalni indeks složenosti poslovanja 2020. - Hrvatska se nalazi na 14. mjestu

Prema najnovijem godišnjem Indeksu poslovne složenosti (GBCI) kompanije TMF Group, međunarodno poslovno okruženje je složenije više nego ikad, sa značajnim utjecajem COVID-19 koji dodaje značajan ekonomski i socijalni aspekt.

Indonezija je u ovogodišnjem izvještaju rangirana kao najkompleksnije mjesto za poslovanje, koja još jednom analizira ključna područja poslovne administracije i poštivanje zakona u 77 zemalja, od vremena koliko je potrebno da se kompanija osnuje, do promjena u poreznom zakonodavstvu, do pravilnika oko plaća i benefita, kroz izazove otvaranja bankovnog računa. Više od 250 različitih kriterija uključeno je u ovogodišnju ljestvicu.

CEO TMF Grupe, Mark Weil, kazao je: „Razumijevanje međunarodne složenosti poslovanja od suštinskog je značaja, čak i više tijekom ovih izazovnih vremena. Složena država može ograničiti poslovni uspjeh ili u potpunosti obeshrabriti ulaganja; s druge strane, jednostavnost rada može potaknuti ulaganja u zemlju koja inače ne bi bila konkurentna.

Da biste saznali više o rangiranju zemalja, globalnim trendovima i tome kako ostati ispred složenosti, preuzmite svoj primjerak ovdje.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 88.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se