Nazad na vijesti
Izvješće DHL-a i Cranfield škole menadžmenta: E-trgovina mijenja B2B trgovanje
20. lipanj 2018.

Izvješće DHL-a i Cranfield škole menadžmenta: E-trgovina mijenja B2B trgovanje

DHL Express, vodeći svjetski pružatelj usluga brze dostave, izdao je zajedno sa Cranfield školom menadžmenta izvješće koje sadrži analiziru aktualnih trendova te značajan potencijal međunarodne online trgovine za business-to-business (B2B) tvrtke.

Izvješće pruža praktičan vodič za specifične digitalne značajke i strategije koje rabe poduzetnici koji razvijaju prekograničnu e-trgovinu kako bi bolje razumjeli i usporedili vlastitu razinu razvoja e-trgovine. E-trgovina radikalno mijenja način na koji B2B tvrtke posluju i otvara nove prilike za trgovanje širom zemaljske kugle, dok istodobno pruža izazov mnogim etabliranim tvrtkama da posluju u korak sa bržim novim poduzetnicima. Da bi se natjecale u takvom mijenjajućem okruženju, B2B tvrtke moraju također promijeniti svoje lance opskrbe te postati transparentne, jednostavnije, dostupnije i fleksibilnije. DHL Express je na jako dobroj poziciji da pomogne industrijskim tvrtkama da se aktivnije prošire na e-trgovanje. Tvrtkama koje žele razviti fleksibilnost u vlastitim mrežama i odgovoriti na prekomorsku potražnju koja raste, ponekad i neočekivano, uvođenjem online ponude, možemo ponuditi globalnu mrežu koja omogućava prekomorsku isporuku od vrata do vrata premium usluga. Ovaj izvještaj prepoznaje pet kategorija primjena koje su neophodne B2B online platformama: digitalna infrastruktura, zadovoljstvo klijenata, prilagođavanje klijentu, pojednostavljena integracija i sinkronizacija logistike. Također nudi praktične savjete tvrtkama koje žele dalje razvijati svoje kapacitete u ovih pet kategorija poput korištenja pametnih aplikacija da zabilježe bolje podatke i unaprijede sliku o potrošačima, te da istraže nabavne procese u veleprodaji kako bi znali razvijati velike trgovinske mreže.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 220 članova, koji zapošljavaju više od 70.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se