Nazad na vijesti
Izgradnja budućnosti globalnog poslovanja: unapređenje rasta i ulaganja u gospodarstvo posredstvom medijacije
17. rujan 2020.

Izgradnja budućnosti globalnog poslovanja: unapređenje rasta i ulaganja u gospodarstvo posredstvom medijacije

Institut za rješavanje sporova (IDR), New Jersey City koji djelu je u okviru School of Business, New Jersey City University (NJCU) u partnerstvu s International Mediation Institute (IMI) i više drugih organizacija među kojima je i Hrvatska udruga za mirenje (HUM), bit će 17. rujna 2020., s početkom u 18.00 sati, domaćin besplatnog digitalnog događaja (webinara) uživo „Izgradnja budućnosti globalnog poslovanja: unapređenje rasta i ulaganja kroz medijaciju“.

Ostali partneri ovog webinara su: Eotvos Lorand University, Budapest Conciliation Board povezan sa Budapest Chamber of Commerce and Industry, Georgian Bar Association, EBA Mediation and Arbitration Center, New Jersey Stare bar Association (NJSBA), Dispute Resolution Section i AmCham Croatia.

Webinar je namijenjen gospodarstvenicima i poduzetnicima koji se u svom poslovanju svakodnevno susreću s neizbježnim unutarnjim i vanjskim konfliktima i sporovima, te najčešće, s neproduktivnim alatima i metodama za njihovo rješavanje. Medijacija u tom pogledu nudi gospodarstvenicima efikasno, ekonomično i businesslike rješenje koje je na dohvat ruke i u Republici Hrvatskoj.

Uvodno, IDR će predstaviti predsjednica upravnog odbora Felicia Farber. Predsjednica NJCU, dr. Sue Henderson, pružit će dobrodošlicu sudionicima i panelistima, dok će key-note speaker govoriti o tome kako medijacija može unaprijediti gospodarstvo i izravna strana ulaganja.

Izvršna direktorica IMI, Laura Skillen, predstavit će paneliste međunarodnog panela kao moderatorica događaja. Panelisti su: profesorica Eva Inzelt iz Mađarske, dr. Giorgi Tsertsvadze, odvjetnik i medijator iz Republike Georgia, sudac i medijator dr. sc. Srđan Šimac iz Republike Hrvatske i Richard H. Steen, Esq, bivši predsjednik Državne odvjetničke komore NJ iz Sjedinjenih Američkih Država. Svaki od panelista iznijet će svoju jedinstvenu perspektivu o tome kako medijaciju pravovremeno i aktivno koristiti gospodarstvu kao sjajni alat za rano upravljanje rizicima sporenja.

Registracija za događanje: https://www.eventbrite.com/e/building-the-future-of-global-business-tickets-115772736371

Stranice događanja na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/events/584921525749127/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/events/6696129510154362881/
www.njcu.edu/idr

Kontakt: Darby Zelaskowski, Public Relations, dzelaskowski01@manhattan.edu

https://www.njcu.edu/academics/schools-colleges/school-business/institute-dispute-resolution-idr

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se