Nazad na vijesti
 Kartično i online plaćanje upravnih pristojbi do jeseni 2020. godine
7. svibanj 2020.

Kartično i online plaćanje upravnih pristojbi do jeseni 2020. godine

Članovi Američke gospodarske komore održali su virtualni sastanak s predstavnicima Ministarstva uprave.

Aktivnosti Ministarstva uprave vezano za inicijativu uvođenja kartičnog i online poslovanja u tijelima javne vlasti bila je tema sastanka predstavnika AmCham-a i načelnika Sektora za razvoj elektroničke uprave Zorana Luše te Željke Vrankovečki Celegin, više stručne savjetnice Uprave za modernizaciju javne uprave - e-Hrvatska.

Suradnja Ministarstva uprave i AmCham-a na inicijativi započela je početkom 2017. godine kada je postavljen i pravni i tehnološki okvir za implementaciju kartičnog poslovanja u tijelima javne vlasti u sklopu sustava e-Pristojbi, a krajem 2019. stvoreni su preduvjeti za pokretanje sustava te je trenutačno omogućena „tiha produkcija“. 

U sljedeća dva mjeseca, 200 usluga središnjih tijela koje su povjerene županijama moći će se naplaćivati putem sustava e-Pristojbi, a postupno će se dodavati i dodatne usluge. Jedna od važnijih aktivnosti u nadolazećem razdoblju svakako je i komunikacijska kampanja Ministarstva uprave čiji je cilj upoznati građane s novim uslugama tijela javne vlasti. AmCham će zajedno s bankama i kartičnim kućama putem svojih komunikacijskih kanala pomoći u nastojanjima da informacije kampanje dođu do što šireg broja građana.

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Addiko Banke, Erste Card Cluba, Hrvatske poštanske banke, MasterCard Europe, PBZ Carda, VISA Europe, Raiffeisenbank Austria i Zagrebačke banke.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se