Member seminar: Korporativna kultura za razvoj tvrtke i zadržavanje zaposlenika

Na danas održanom seminaru za članove usredotočili smo se na temu: Aktualni trendovi u organizacijskoj kulturi i uloga koju ona ima u privlačenju i zadržavanju talentiranih zaposlenika. Započeli smo s predstavljanjem sjedeći u krugu prikupljanjem informacija svih sudionika "s ruba" da izgradimo centar, namjeru. Sudionici su podijelili početno pitanje za grupu i zaseban pojam na temu korporativne kulture. Pojmovi poput zadovoljstva, vrijednosti, profesionalnog razvoja, dobrobiti zaposlenika i fleksibilnosti bili su neki od spomenutih.

Jean-Pierre Kallanian, domaćin seminara i stručnjak za ljudske resurse, proces je nastavio kratkom prezentacijom. Objasnio je zanimljiv koncept EPIC modela (Explore, Play, Inspire, Connect), kao i kako se tehnološki trendovi poput proširene stvarnosti, miješane stvarnosti, rubnog računanja, blockchaina, Big Data, IoT i AI odražavaju na izazove ljudima i organizacijama. Pojmovi individualne percepcije, višestruka stvarnost, povjerenje, transparentnost, decentralizacija, kolektivna svijest, emocionalna inteligencija, međusobna povezanost, etika i naslijeđe istaknuti su kao trendovi. Kultura je u konačnici način na koji se ljudi ponašaju. To je glagol, a ne imenica. Zaboravljamo važnost aktivnosti jedne osobe. Ponašanje mnogih "ja" čine kolektivnu kulturu "mi".

Kako bi se dodatno potaknulo sudjelovanje i razmjena znanja, korišten je format World Café da bi sudionici surađivali promatrajući suštinu istraživanja. To je dovelo do dubljih rasprava o vođenju primjerom, ulozi menadžmenta, otvorenosti za povratne informacije, proaktivnosti, angažiranju zaposlenika i prihvaćanju promjena. Kroz seminar smo naučili praktične savjete i trikove kako njegovati, razvijati i njegovati korporativnu kulturu pomoću snage malih gesta.

Polaznici seminara rekli su da će rado pohađati i drugi dio seminara. Svi sudionici aktivno su sudjelovali, i to iz sljedećih tvrtki članica AmCham-a: Addiko Bank, Adecco, Carlsberg Croatia, Codupo, Ecolab, EOS Matrix, Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama, Manpower, Orbico, SOS Dječje selo Hrvatska, TMF Croatia, Valamar Riviera, Vertiv Croatia, Visoko učilište Algebra.

  • 17. rujan 2019
  • 09:00h - 12:00h
  • Sheraton Zagreb Hotel, Ul. kneza Borne 2
Rasprodano
Tko može sudjelovati?

Seminar je namijenjen direktorima ili voditeljima ljudskih potencijala, marketinga ili odnosa s javnošću, zatim voditeljima promjena, projekata, odjela ili timova; ili za sve zainteresirane o temi korporativne kulture.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se