Nazad na vijesti
Novo stajalište: „Preporuke za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj“.
20. prosinac 2018.

Novo stajalište: „Preporuke za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj“.

AmCham je 20. prosinca 2018. usvojio novo stajalište: „Preporuke za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj“.

U protekla dva desetljeća Hrvatska je stavila značajan naglasak na razvoj turizma te je danas prepoznata kao jedna od najatraktivnijih destinacija u Sredozemlju. Iako se najsnažniji naglasak stavlja na razvoj turizma u priobalnom području i na otocima, u vidu klasične ponude koja se temelji na „suncu i moru“, posljednjih je godina prepoznata i potreba za razvojem posebnih, specifičnih vidova turističke ponude, kao što su seoski turizam, sportski turizam, gastronomski turizam i drugi.

Jedna od izrazito brzo rastućih grana turizma u svijetu, koja u Hrvatskoj još uvijek nije dovoljno strateški prepoznata, je zdravstveni turizam. Zdravstveni turizam kao krovni pojam obuhvaća tri podvrste: medicinski, lječilišni i wellness turizam. Prema Nacionalnoj strategiji razvoja zdravstva 2012.-2020. medicinski turizam podrazumijeva putovanje u druga odredišta radi ostvarivanja zdravstvene zaštite (radi parcijalnih kirurških zahvata, stomatoloških, kozmetičkih, psihijatrijskih i alternativnih tretmana, a sve uz pripadajuće usluge njege i oporavka).

Kao zemlja visoko kvalitetne radne snage i izvrsnosti po pitanju pružanja zdravstvenih usluga, Hrvatska posjeduje snažnu bazu za razvoj zdravstvenog turizma i njegovih podvrsta. Stajalište donosi prijedloge konkretnih mjera i aktivnosti koje bi mogle značajno doprinijeti razvoju medicinskog turizma u Hrvatskoj.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 230 članova, koji zapošljavaju više od 80.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se