Nazad na vijesti
Novo stajalište ''Preporuke za reformu poreznog sustava u 2021. godini''
13. rujan 2021.

Novo stajalište ''Preporuke za reformu poreznog sustava u 2021. godini''

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj objavila je novo stajalište „Preporuke za reformu poreznog sustava u 2021. godini“.

Stajalište predlaže niz mjera za unaprjeđenje funkcioniranja poreznog sustava, uključujući mjere za rasterećenje davanja na plaće (porez na dohodak) i davanja na pojedina primanja radnika. Sve mjere predložene su s ciljem postizanja konkurentnijeg poreznog sustava i posljedično cjelokupnog hrvatskoga gospodarstva.

Uz već do sada predlagane mjere, stajalište sadrži nove preporuke, među kojima su i implementacija opcijskih planova i u društvima s ograničenom odgovornošću, ('d.o.o.') te uvođenje neoporezivog dodatka za rad od kuće. 

AmCham smatra kako bi se implementacijom predloženih mjera iz navedenog stajališta značajno doprinijelo privlačenju ulaganja i većoj konkurentnosti hrvatskih poslodavaca kod privlačenja i zadržavanja radne snage.

AmCham-ove „Preporuke za reformu poreznog sustava u 2021.“ dostupne su ovdje.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se