Zastupanje stajališta

AmCham-ov rad na javnim politikama je naša glavna prednost koja je rezervirana isključivo za naše članove i bavi se pitanjima koja su od najveće važnosti za naše članstvo. Temelji se na stručnosti naših članova koji rade na pronalaženju rješenja za prepreke u poslovanju u Hrvatskoj.

Najvažniji cilj je osigurati da članovi AmCham-a imaju priliku sudjelovati u političkom procesu i pridonijeti razvoju hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini. Aktivnosti zagovaranja javnih politika AmCham-a provode se prvenstveno putem stručnih odbora i radnih skupina koje čine članovi AmCham-a. Stajalište je glavni oblik kojim AmCham predstavlja stavove i preporuke svojih članova. Prvi su i ključni korak svake inicijative zagovaranja javnih politika, koja uključuje sastanke s ministarstvima i dužnosnicima vlade, događanja usmjerena na glavne dionike, medijsko praćenje glavnih preporuka itd.

ožujak 6, 2019

Istraživanje poslovnog okruženja u Hrvatskoj

Istraživanje poslovnog okruženja u Hrvatskoj

veljača 8, 2019

Komentari na nacrt Pravilnika o mjerilima za stavljanje lijekova na listu lijekova HZZO-a

Komentari na nacrt Pravilnika  o mjerilima za stavljanje lijekova  na listu lijekova HZZO-a

prosinac 20, 2018

Preporuke za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj

Preporuke za razvoj medicinskog turizma u Hrvatskoj

Odbori

Odbor je radna skupina koja se formira oko određene teme politike i kontinuirano radi na specifičnim pitanjima prema svom godišnjem planu.

pravila javnih politika

preuzimanje

Vizija AmCham-a je da bude vodeća poslovna udruga koja pridonosi snažnom i konkurentnom poslovnom okruženju u Hrvatskoj, kao i rastu transatlantske suradnje. To se može postići samo kroz značajnu ulogu u procesu kreiranja politika u Hrvatskoj.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 230 članova, koji zapošljavaju više od 80.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se