Zastupanje stajališta

AmCham-ov rad na javnim politikama je naša glavna prednost koja je rezervirana isključivo za naše članove i bavi se pitanjima koja su od najveće važnosti za naše članstvo. Temelji se na stručnosti naših članova koji rade na pronalaženju rješenja za prepreke u poslovanju u Hrvatskoj.

Najvažniji cilj je osigurati da članovi AmCham-a imaju priliku sudjelovati u političkom procesu i pridonijeti razvoju hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini. Aktivnosti zagovaranja javnih politika AmCham-a provode se prvenstveno putem stručnih odbora i radnih skupina koje čine članovi AmCham-a. Stajalište je glavni oblik kojim AmCham predstavlja stavove i preporuke svojih članova. Prvi su i ključni korak svake inicijative zagovaranja javnih politika, koja uključuje sastanke s ministarstvima i dužnosnicima vlade, događanja usmjerena na glavne dionike, medijsko praćenje glavnih preporuka itd.

prosinac 10, 2018

Preporuke za povećanje učinkovitosti rada sudskog registra

Preporuke za povećanje učinkovitosti rada sudskog registra

studeni 29, 2018

Trenutačno stanje u Hrvatskoj na području digitalizacije i razvoja umjetne inteligencije

Trenutačno stanje u Hrvatskoj na području digitalizacije i razvoja umjetne inteligencije

studeni 27, 2018

Preporuke za održivost financiranja zdravstvenog sustava

Preporuke za održivost financiranja zdravstvenog sustava

Odbori

Odbor je radna skupina koja se formira oko određene teme politike i kontinuirano radi na specifičnim pitanjima prema svom godišnjem planu.

pravila javnih politika

preuzimanje

Vizija AmCham-a je da bude vodeća poslovna udruga koja pridonosi snažnom i konkurentnom poslovnom okruženju u Hrvatskoj, kao i rastu transatlantske suradnje. To se može postići samo kroz značajnu ulogu u procesu kreiranja politika u Hrvatskoj.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 220 članova, koji zapošljavaju više od 70.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se