Nazad na vijesti
15. studeni 2018.

Predstavljena inicijativa bilateralnih komora u Hrvatskoj

Nakon zajedničkih inicijativa za unaprjeđenje poslovnog okruženja 2013. i 2016. godine, šest bilateralnih komora objavile su treću Inicijativu za poboljšanje poslovnog okruženja, predstavljenu na događanju za medije 15. studenog 2018.

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj, Udruga talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj, Austrijski ured za vanjsku trgovinu u Zagrebu, Kanadsko-hrvatska gospodarska komora, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora i Nordijska gospodarska komora u Hrvatskoj blisko surađuju na identificiranju ključnih prepreke za poslovanje s kojima se susreću tvrtke članice njihovih komora.

Šest komora provele su istraživanja o zadovoljstvu poslovnim okruženjem u razdoblju od listopada 2017. do svibnja 2018. na uzorku od 473 tvrtke članice. Tvrtke su identificirale sljedeće prepreke kao ključne: nedostatak stručne radne snage, porezno opterećenje, neučinkovitu javnu upravu, pravnu sigurnost i rad Vlade.

Temeljem rezultata istraživanja komore su pripremile tri prijedloga koji bi znatno unaprijedili sveukupno poslovno okruženje u Hrvatskoj. Prijedlozi uključuju:

- Unaprjeđenje sustava javnih usluga,
- Smanjenje poreznog opterećenja rada,
- Povezivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada.

Detaljni prijedlozi objavljeni su na našoj internet stranici.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 230 članova, koji zapošljavaju više od 80.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se