Prezentacija projekta „Mjerenje administrativnog opterećenja gospodarstva primjenom Standard Cost Model (SCM) metodologije“

Gđa Jasminka Barić, Voditeljica samostalne službe za unapređenje poslovne klime u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta prezentirala je projekt „Mjerenje administrativnog opterećenja gospodarstva primjenom Standard Cost Model (SCM) metodologije“

Projektom se želi identificirati administrativna opterećenja i komplicirane procedure s ciljem rasterećenja poslovanja i pojednostavljivanja procedura. Prezentacija će se održati u uredu AmCham-a na sastanku Odbora za trgovinu i investicije koji će biti otvoren i za ostale AmCham-ove članove.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s partnerima, uključujući AmCham, nastoji identificirati administrativna opterećenja i načine na koje opterećenja mogu biti pojednostavljena kroz fokusne grupe koje će pokrivati različita područja poslovanja.

Područja koja će biti uključena u mjerenja administrativnog opterećenja primjenom Standard Cost Model (SCM) metodologije uključuju:

• Opće uvijete poslovanja: stečaj, otvaranje trgovačkog društva i obrta, trgovinu, inspekcijske poslove, zaštitu na radu, zaštitu od požara, sanitarne uvijete, kretanje i boravak stranaca, graditeljstvo i prostorno planiranje itd.

• Tržište usluga: turizam i ugostiteljstvo, elektroničke komunikacije, energetiku, (sve sektore), dodatke prehrani i zdravstvo, hranu i nealkoholna pića, poljoprivredu, poštanske usluge, promet, privatno obrazovanje, računovodstvo i reviziju itd.

• Razna neporezna davanja, porezi, carine, trošarine, posebne poreze i homologaciju.  

 

  • 8. studeni 2017
  • 09:30h - 11:00h
  • AmCham office meeting room, Strojarska cesta 22
Rasprodano

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 220 članova, koji zapošljavaju više od 70.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se