Prijem povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

AmCham Hrvatska i AmCham EU organizirali su u Bruxellesu događaj u cilju povezivanja naših poduzeća članica s europskim donositeljima odluka i osnaženja transatlantske veze Hrvatske, EU i SAD-a. AmCham-ova delegacija zaželjela je puno uspjeha novoizabranim hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu i posebno gospođi Dubravki Šuici, potpredsjednici Europske komisije za demokraciju i demografiju.

„Vjerujemo da će Hrvatska biti dobar “honest broker” u predstavljanju interesa svih država članica, pogotovo tijekom uzbudljivog razdoblja početka rada novoizabrane Europske Komisije, oblikovanja višegodišnjeg financijskog okvira za 21-27 kao i rješavanja pitanja Brexita,“ rekla je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore.

Događanju su prisustvovali i veleposlanica Andrassy, stalna predstavnica RH pri EU, Tomislav Sokol, član EU parlamenta, članovi stalnog predstavništva pri EU i ostali hrvatski dužnosnici u Bruxellesu. Na ovom događanju sudjelovala je i delegacija od 25 predstavnika AmCham-a Hrvatska, poduzeća članica koji su posjetili i Europski parlament. Uz novu predsjednicu Vijeća Upravitelja AmCham-a, Ružu Tomić Fontana, Coca Cola HBC Hellenic sudjelovali su predstavnici poduzeća članica DignetSoftware, Etranet group, Europlakat, Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama, Merck Sharp & Dohme, Philip Morris Zagreb, TELE2, Vlahović Grupa - Vlahovic Group Government Relations i Vukmir i suradnici odvjetničko društvo.

 • 3. prosinac 2019
 • 17:00h - 19:30h
 • Avenue des Arts/Kunstlaan 53, 1000 Brussels, Belgium
Rasprodano
Tko može sudjelovati?

Prijem je namijenjen za članove uprava i visoki menadžment poduzeća članica AmCham-a.

Program
 • 17:00-17:30 Registracija
 • 17:30-17:40 Pozdravni govori: AmCham EU i AmCham Hrvatska
 • 17:40-18:20 Govori:
  -Irena Andrassy, veleposlanica, Stalno predstavništvo RH pri Europskoj uniji
  -Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju
 • 18:20-19:30 Prijem
Prijem povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se