Nazad na vijesti
Sastanak AmCham-a s dekanom Pravnog fakulteta u Zagrebu
30. rujan 2019.

Sastanak AmCham-a s dekanom Pravnog fakulteta u Zagrebu

AmCham-ovo stajalište „Edukacija i specijalizacija u pravnoj profesiji“ bila je jedna od tema sastanka predstavnika AmCham-a i prof. dr. sc. Igora Glihe, dekana Pravnog fakulteta u Zagrebu.

AmCham-ovo stajalište „Edukacija i specijalizacija u pravnoj profesiji“ bila je jedna od tema sastanka predstavnika AmCham-a i prof. dr. sc. Igora Glihe, dekana Pravnog fakulteta u Zagrebu. Razgovaralo se o prilikama za unaprjeđenje na razini visokog obrazovanja, praksi prije stjecanja mogućnosti samostalnog rada u pravnim profesijama i profesionalnom usavršavanju na radnom mjestu te stjecanju iskustva kroz rad.

Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a navela je razloge izrade stajališta, poput brojnih izmjena zakona te ne postojanja stabilne sudske prakse, te posljedično percepcije sporosti pravosuđa. Krešimir Lipovšćak, predsjednik AmCham-ovog Odbora za pravosuđe i partner u Crowe Horwath d.o.o. govorio je o stanju u Hrvatskoj, naveo je primjere dobre prakse u EU te je predstavio preporuke sadržane u stajalištu kojima je cilj unaprjeđenje sustava i trenutnih praksi vezanih uz edukaciju za i u pravnim profesijama. Mladen Vukmir, partner u Odvjetničkom društvu Vukmir i suradnici govorio je o važnosti prava intelektualnog vlasništva te potrebi usklađivanja nastavnih programa s modernim potrebama tržišta rada, naglasivši potrebu jačanja poznavanja prava intelektualnog vlasništva kao osnove suvremenih gospodarstava. Razgovaralo se i o mogućnosti uvođenja prava intelektualnog vlasništva kao obaveznog predmeta na pravnim fakultetima.

Svi sudionici sastanka složili su se da prostora za unaprjeđenje ima i to posebno u cjeloživotnom obrazovanju te podizanju svijesti stručne javnosti o važnosti prava intelektualnog vlasništva.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se