Nazad na vijesti
Sastanak s američkim koordinatorom za provedbu prava intelektualnog vlasništva
20. veljača 2020.

Sastanak s američkim koordinatorom za provedbu prava intelektualnog vlasništva

Vishal Amin, američki koordinator za provedbu prava intelektualnog vlasništva (IPEC) iz Izvršnog ureda Bijele kuće sastao se s predstavnicima AmCham-a kako bi razgovarao o provedbi intelektualnog vlasništva, krivotvorenju te digitalnom piratstvu.

Vishal Amin, američki koordinator za provedbu prava intelektualnog vlasništva (IPEC) iz Izvršnog ureda Bijele kuće posjetio je sa suradnicima Američku gospodarsku komoru u Hrvatskoj kako bi razgovarao o provedbi intelektualnog vlasništva, krivotvorenju te digitalnom piratstvu.

Na sastanku su osim članova AmCham-ove Radne skupine za zaštitu intelektualnog vlasništva, sudjelovali i Susan Wilson, ataše intelektualnog vlasništva za EU i Europsku komisiju, Matthew Kohner, savjetnik politika za provedbu prava intelektualnog vlasništva te John McNair iz HSI-a (Department of Homeland Security Investigations) te Nacionalnog centra za IPR.

Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a predstavila je AmCham-ove aktivnosti u području zaštite intelektualnog vlasništva, poput stajališta „Prijedlozi za bolju provedbu zaštite intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj“, organizacije niza radionica u suradnji s Carinskom upravom te organizacije edukacije sudaca.

Vishal Amin govorio je o važnosti i fokusu koji američka administracija stavlja na intelektualno vlasništvo, pogotovo zakonitu internetsku prodaju (protok roba) te borbu protiv krivotvorenja i piratstva.

Ovaj sastanak bila je prilika da članice AmCham-a predstave svoja iskustva u provedbi prava intelektualnog vlasništva.

 

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se