Nazad na vijesti
Sastanak s državnom tajnicom Natašom Mikuš Žigman
1. lipanj 2022.

Sastanak s državnom tajnicom Natašom Mikuš Žigman

Predstavnici AmCham-a održali su sastanak s gđom Natašom Mikuš Žigman, državnom tajnicom i gđom Ninom Čulinom, ravnateljicom Uprave za trgovinu i politiku javne nabave iz Ministarstva gospodarstva i održivoga razvoja.

Tema sastanak bila je AmCham-ovo stajalište „Unaprjeđenje nadležnosti institucija u sustavu javne nabave“.

U slučaju Uprave za trgovinu i politiku javne nabave AmCham predlaže da je potrebno ojačati kapacitete Uprave za trgovinu i politiku javne nabave na način da se ista ili bar dio njenih zaposlenika uključi u Sustav upravljanja i kontrole u najavljenim izmjenama institucionalnog okvira za korištenje fondova Europske unije u okviru podijeljenog upravljanja počev od financijskog razdoblja 2021.-2027. i to na temelju činjenice da se sredstva iz Europskih fondova troše bilo u postupcima javne nabave ili prema Pravilima za neobveznike javne nabave što bi omogućilo stimulativne radne uvjete postojećim i budućim zaposlenicima Uprave.

Gđa Mikuž Žigman i gđa Čulina pozdravile su preporuke te naglasile kako je u ovom slučaju jako bitna komunikacija svih tijela koja se navode u stajalištu. Gđa Mikuš Žigman predložila je organizaciju zajedničke radionice za predstavnike AmCham-a i institucija nadležnih za pitanja javne nabave u Hrvatskoj. 

Ispred AmCham-a na sastanku su sudjelovali Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica, Saša Jovičić, predsjedatelj Odbora za javnu nabavu, Jelena Markulin, Kristina Singer, članica Odbora za javnu nabavu i Dražen Malbašić, voditelj politika.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 270 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se