Nazad na vijesti
Sastanak s gosp. Božidarom Kutlešom, pomoćnikom ministra i ravnateljem Porezne uprave
9. rujan 2019.

Sastanak s gosp. Božidarom Kutlešom, pomoćnikom ministra i ravnateljem Porezne uprave

Članovi Američke gospodarske komore predstavili ''Preporuke za reformu poreznog sustava u 2019. godini'' gosp. Božidaru Kutleši.

Gosp. Kutleša je pohvalio doprinos AmCham-a kod predlaganja izmjena poreznog sustava koji svojim produktivnim i konkretnim prijedlozima postaje neizostavan glas poslovne zajednice kod donošenja poreznih zakonodavnih izmjena. 

Predstavnici AmCham-a pozdravili su izmjene koje su stupile na snagu 1. rujna 2019. godine, a odnose se na neoporezive novčane naknade za podmirivanje troškova prehrane radnika i troškove smještaja radnika nastalih za vrijeme radnog odnosa kod poslodavca. 

Također, AmCham podržava najavljenu mogućnost neoporezivog plaćanja dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja od strane poslodavaca za  radnike koja bi trebala stupiti na snagu od 1. siječnja 2019. godine. 

Na sastanku su ispred Porezne uprave sudjelovali gosp. Božidar Kutleša, pomoćnik ministra i ravnatelj Porezne uprave, gđa Sandra Pezo, voditeljica službe za doprinose, dohodak i dobit i gđa Marijana Herceg, viši savjetnik specijalist. AmCham-ovo stajalište predstavili su gđa. Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a, gđa. Helena Schmidt, partnerica u Deloitteu, gosp. Hrvoje Jelić, partner u PwC-u i gđa. Petra Megla, Senior Manager u KPMG-u i gosp. Dražen Malbašić, voditelj politika u AmCham-u.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se