Nazad na vijesti
Sastanak s gosp. Ninom Radićem, predsjednikom Trgovačkog suda u Zagrebu
1. veljača 2019.

Sastanak s gosp. Ninom Radićem, predsjednikom Trgovačkog suda u Zagrebu

AmCham se u petak, 1. veljače 2019., sastao s gosp. Ninom Radićem, predsjednikom Trgovačkog suda u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i gosp. Gordan Zubak, sudac, zamjenik Predsjednika suda i predsjednik Izvanparničnog odjela, gđa Željka Bregeš, sutkinja, predsjednica Registarskog odjela te gđa Tina Jakupak, sutkinja, zamjenica predsjednice Registarskog odjela.

Predstavnice AmCham-a, gđa Andrea Doko jelušić, izvršna direktorica, gđa Sandra Lisac, članica Odbora za pravosuđe i gđa Barbara Kolarić, voditeljica politika, predstavnicima suda predstavile su stajalište „Preporuke za povećanje učinkovitosti rada sudskog registra“. Navedeno stajalište prenosi iskustva AmCham-ovih članova u poslovanju sa sudskim registrom i daje preporuke za unaprijeđenja.

Temeljem AmCham-ovih preporuka otvorena je rasprava s predstavnicima Trgovačkog suda. Obje su se strane usuglasile kako postoje područja za unaprijeđenje rada registra prema krajnjim korisnicima, uključujući i zakonske izmjene kojima bi se jasnije uredile, propisale i unaprijedile relevantne procedure, bolje povezivanje sudskog registra s drugim sustavima te daljnju digitalizaciju kako resursa registra tako i kanala komunikacije s poduzetnicima.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 240 članova, koji zapošljavaju više od 80.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se