Nazad na vijesti
Sastanak s predsjednicom saborskog Odbora za financije i državni proračun
12. listopad 2021.

Sastanak s predsjednicom saborskog Odbora za financije i državni proračun

Predstavnici Američke gospodarske komore u Hrvatskoj sastali su se s Grozdanom Perić, predsjednicom Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora kako bi predstavili AmCham-ove preporuke za poreznu reformu u 2021. godini.

Između ostalog, gđi Perić predstavljene su AmCham-ove inicijative koje se odnose na implementaciju opcijskih planova i u društvima s ograničenom odgovornošću, oporezivanju primitaka od nagrada u obliku dodjele dionica i opcijske kupnje dionica, neto vs. bruto naknadi kod opcijskih planova i daljnjem smanjenju stope, te izmjeni poreznog tretmana „primitak u naravi“. Razgovaralo se i o AmCham-ovom prijedlogu koji se odnosi na uvođenje neoporezivog dodatka za rad od kuće. 

Ispred AmCham-a na sastanku su sudjelovali Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica, Helena Schmidt, predsjedateljica Odbora za trgovinu i investicije, Petra Megla, članica Odbora te Svjetlana Momčilović, voditeljica politika.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 270 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se