Nazad na vijesti
Sastanak s predsjednicom Saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku
10. rujan 2020.

Sastanak s predsjednicom Saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku

Predstavnici AmCham-a sastali su se s predsjednicom Odbora za zdravstvo i socijalnu politku Hrvatskoga sabora gđom Renatom Sabljar-Dračevac.

Predstavnici AmCham-a sastali su se s predsjednicom Odbora za zdravstvo i socijalnu politku Hrvatskoga sabora gđom Renatom Sabljar-Dračevac s ciljem predstavljanja AmCham-ovog stajališta „Registri (kvalitete) ishoda liječenja“ te drugih aktivnosti AmCham-a u segmentu zdravstva.

Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a rekla je kako se stajalištem želi skrenuti pažnja na važnost uvođenja registara kvalitete s ciljem osiguranja sustavnog prikupljanja podataka o ishodima liječenja pacijenata. Mišljenja smo kako će uvođenje obaveznih registara povećati kvalitetu života, smanjiti stopu smrtnosti i invalidnosti te pozitivno utjecati na zdravstveni sustav i državni proračun, naglasila je Doko Jelušić tom prilikom.

Neven Trbović, član AmCham-ovog Odbora za zdravstvo te predstavnik tvtke  Medtronic Adriatic d.o.o, naglasio je kao su zdravstveni sustavi koji teže kvaliteti i troškovnoj učinkovitosti usmjereni na kvalitetu ishoda liječenja pacijenata. Nadalje, podaci o ishodima liječenja predstavljaju temelj za donošenje informiranih odluka o ulaganju proračunskih sredstava namijenjenih zdravstvu u najučinkovitije i najdjelotvornije lijekove, medicinske uređaje i opremu.
  
Na sastanaku je bilo riječi i o stanju u Hrvatskoj, nepostojanju sustavnog prikupljanja podataka o ishodima liječenja, pozitivnim primjerma u praksi, prednostima uvođenja registara kvalitete liječenja te potrebnim koracima i preporukama za uvođenje takvog registra. Razgovaralo se i o drugim prošlim te nadolazećim inicijativama i aktivnostima AmCham-a u segmentu zdravstva.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se