Nazad na vijesti
Sastanak s predsjednikom Odbora za pravosuđe Hrvatskoga Sabora Orsatom Miljenićem
24. rujan 2019.

Sastanak s predsjednikom Odbora za pravosuđe Hrvatskoga Sabora Orsatom Miljenićem

Predstavnici AmCham-a sastali su se s predsjednikom Odbora za pravosuđe Hrvatskoga sabora Orsatom Miljenićem s ciljem predstavljanja AmCham-ovog stajališta „Edukacija i specijalizacija u pravnoj profesiji“.

Moguće daljnje unapređenje pravosuđa te AmCham-ovo stajalište "Edukacija i specijalizacija u pravnoj profesiji" bile su glavne teme razgovora predstavnika AmCham-a te predsjednika Odbora za pravosuđe Hrvatskoga sabora Orsata Miljenića. Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a navela je razloge izrade stajališta, poput brojnih izmjena zakona te ne postojanja stabilne sudske prakse, te posljedično percepcije sporosti pravosuđa. Krešimir Lipovšćak, predsjednik AmCham-ovog Odbora za pravosuđe i partner u Crowe Horwath govorio je o stanju u Hrvatskoj, naveo je primjere dobre prakse u EU te je predstavio preporuke sadržane u stajalištu kojima je cilj unaprjeđenje sustava i trenutnih praksi vezanih uz edukaciju za i u pravnim profesijama. Predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe Orsat Miljenić podržao je rad AmCham-a i složio s preporukama navedenima u stajalištu koje bi značajno doprinijele uspostavi učinkovitog i stabilnog pravosudnog sustava te samim time i povećanju konkurentnosti Hrvatske. Istom prigodom konkretnije se raspravljalo i o daljnjim aktivnostima i zajedničkoj suradnji.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se