Nazad na vijesti
Sastanak s predsjednikom Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo
3. studeni 2022.

Sastanak s predsjednikom Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo

Predstavnici Američke gospodarske komore u Hrvatskoj sastali su se s gosp. Željkom Pavićem, predsjednikom Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Hrvatskoga sabora na temu Nacrta prijedloga Zakona o suzbijanju neprijavljenog rada.

Predstavnici AmCham-a predstavili su novo stajalište na temu Nacrta prijedloga Zakona o suzbijanju neprijavljenog rada. Stajalište se odnosi na odredbe članaka 18. i 19. koje AmCham smatra spornima jer će dovesti do zamršenih administrativno-pravnih i sudskih postupaka te neće doprinijeti suzbijanju nelojalne konkurencije, već će je naprotiv potaknuti. Također odredbama koje proizlaze iz navedenih članaka doći će do otkrivanja osjetljivih podataka drugim poslovnim subjektima koje zasigurno neće pozitivno utjecati na tržišnu utakmicu.

Na sastanku je dogovorena daljnja suradnja i dijalog po ovom pitanju između nadležnih tijela.

Ispred AmCham-a na sastanku su sudjelovali Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica; Andreja Gracin, zamjenica predsjedatelja Odbora za trgovinu i investicije te Svjetlana Momčilović, voditeljica politika.

AmCham-ovo stajalište „Komentar na Zakon o suzbijanju neprijavljenog rada“ dostupno je ovdje.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 280 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se