Sastanak sa Zdenkom Lucićem (Odbor za trgovinu i investicije)

Gospodin Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta bio je  gost govornik na prvom sastanku Odbora za trgovinu i investicije u 2020. godini.

Državni tajnik je održao prezentaciju „Zakonodavne i institucionalne novosti“ na temu izravnih stranih ulaganja u Hrvatskoj.  Nakon prezentacije uslijedila je rasprava s AmCham-ovim Članovima.

Noviteti u područja poslovanja uključuju platformu START odnosno elektroničko pokretanje poslovanja i eDozvolu koja je namijenjena izdavanju akata za građenje. Novi krug porezne reforme dodatno je doprinijelo povećavanju konkurentnosti Hrvatske jer je nastavljeno daljnje porezno rasterećenje. Također, predloženim izmjenama Zakona o poticanju ulaganja planiraju se dodatne pogodnosti za ulagače istaknuo je gosp. Lucić. 

Članovi AmCham-a navode kako u posljednjih par godina postoje određene promjene na bolje kada je riječ o investicijama. 

Potrebna su veća ulaganja u promociju Hrvatske kao investicijske destinacije na sažet i jednostavan način uz postojanje jedne kontaktne točke koja bi omogućila pomoć investitorima od uspostavljanja prvog kontakta s hrvatskim vlastima do konkretne realizacije projekata. Za potencijalne investitore, ali i za one koji već posluju u Hrvatskoj, od velike je važnosti imati stabilno i predvidivo poslovno okruženje za što je potrebna viša razina pravne sigurnosti bez učestalih promjena zakona.

 

  • 28. siječanj 2020
  • 10:00h - 11:30h
  • AmCham office, Strojarska cesta 22
Rasprodano

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 88.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se