Seminar o registaru stvarnih vlasnika

Na seminaru su se obradile teme poput: što je to Registar stvarnih vlasnika (RSV), implementacija u praksi te zakonodavni okvir za provedbu nove obveze. Nadalje, definiralo se tko su obveznici upisa stvarnih vlasnika u RSV i na koji način pravilno predati izvještaj o stvarnim vlasnicima putem web-aplikacije.

Raspravljalo se i o brojnim drugim pitanjima poput specifičnostima upisa u RSV kod dionička društva, podružnica inozemnih društava te društva u likvidaciji- koga prijaviti kao stvarnog vlasnika? Što kada nema fizičke osobe krajnjeg vlasnika na vrhu vlasničke strukture- utvrđivanje alternativnih rješenja kod izostanka stvarnih vlasnika. kada identificirati članove uprave kao stvarne vlasnike? Koje poslovne aktivnosti su pod posebnim povećalom regulative o sprječavanju pranja novca?

  • 21. veljača 2020
  • 09:00h - 11:00h
  • AmCham, Strojarska cesta 22/10
Rasprodano

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se