Nazad na vijesti
Traju prijave za jubilarno peto izdanje hrvatskog EY Poduzetnika godine
18. listopad 2018.

Traju prijave za jubilarno peto izdanje hrvatskog EY Poduzetnika godine

AmCham podržava jubilarno peto izdanje hrvatskog EY Poduzetnika godine

Traju prijave za sudjelovanje u programu EY Poduzetnik godine koji se u Hrvatskoj u organizaciji tvrtke EY održava jubilarni peti put. Ovaj globalni projekt namijenjen nagrađivanju najuspješnijih svjetskih poduzetnika pokrenut je prije više od 30 godina te se danas dodjeljuje u više od 60 zemalja koje čine preko 90% svjetske ekonomije. Natjecanje završava u Monte Carlu gdje se pobjednici iz svih zemalja svake godine okupljaju na izboru EY Svjetskog poduzetnika godine.

Dosadašnja izdanja EY Poduzetnika godine polučila su veliki uspjeh okupivši preko 110 poduzetnika. Ove su godine prijave za sudjelovanje otvorene do 9. studenoga 2018. godine, a kandidati se mogu prijaviti putem digitalne platforme: geoy.ey.com. Preko navedenog se linka također mogu i predložiti uspješni poduzetnici za sudjelovanje u programu.

Osnovni kriteriji za sudjelovanje propisuju kako kandidati moraju imati tvrtku koja je aktivna minimalno tri godine te zapošljava najmanje 20 osoba. Poduzetnici ujedno moraju posjedovati značajan vlasnički udio ili imati status koji im omogućuje ključni utjecaj na poslovanje, s najmanje 2 godine na upravljačkoj poziciji.

Kao svake godine, dobitnik nagrade za 2018. godinu bit će odabran od strane nezavisnog žirija i proglašen na završnoj gala večeri u ožujku 2019. godine. Na čelu nezavisnog žirija nalazi se Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, a uz njega u radu žirija sudjeluju Nenad Bakić i Saša Cvetojević, poduzetnici i investitori, te pobjednici u dosadašnjim izdanjima EY Poduzetnika godine – Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix (2015.), Marko Pipunić iz tvrtke Žito (2016.), Mate Rimac iz tvrtke Rimac Automobili (2017.) i Alan Sumina iz tvrtke Nanobit (2014.).

Uz Raiffeisenbank Austria kao generalnog sponzora, Tele2 kao srebrnog sponzora, Interkapital Grupu i Wiener osiguranje Vienna Insurance Group kao sponzora, program se u Hrvatskoj održava pod pokroviteljstvom Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i Hrvatske udruge poslodavaca.

Više detalja o nagradi i procesu prijave možete saznati na službenoj mrežnoj stranici www.ey.com/hr/eoy.

 

Photo: Borna Filić/PIXSELL

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 230 članova, koji zapošljavaju više od 80.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se