Nazad na vijesti
Započeo prvi program mentorstva AmCham Talents Alumnija
29. travanj 2021.

Započeo prvi program mentorstva AmCham Talents Alumnija

Program je namijenjen polaznicima svih prethodnih generacija AmCham Talents programa kako bi, uz podršku AmCham-a, sustavno mogli nastaviti svoj razvoj. Mentori su: Hrvoje Badovinac, Nikola Dujmović, Danko Schonwald, Ivan Vidaković, Luka Gašpar i Tomislav Šlat.

Započeli smo s programom mentorstva AmCham Talents Alumniija u kojem su kandidati pronašli mentora koji će svojim savjetima i iskustvom poduprijeti daljnji razvoj karijere. Program mentoriranja AmCham Talents Alumniija traje godinu dana, otprilike jednom mjesečno po sat do sat i pol, virtualno ili uživo, sve po dogovoru između mentora i menteeija. Mentee predlaže e-mailom tjedan dana unaprijed temu, postavi pitanja, zapažanja ili općenite točke rasprave kako bi se mentor mogao pripremiti, te nakon sastanka šalju feedback.

Mentori su:

  • Hrvoje Badovinac, savjetnik za medicinsku tehnologiju i bivši regionalni direktor Medtronic Adriatic-a iskusan u raznim vještinama ključnim za poslovni uspjeh, kao što su: vođenje, upravljanje projektima, razvoj tržišta, upravljanje talentima i mentorstvo.
  • Nikola Dujmović, predsjednik / izvršni direktor tvrtke SPAN. Iskusni izvršni direktor s demonstriranom poviješću rada u industriji informacijske tehnologije i usluga.
  • Danko Schonwald, šef CPO-a za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u Novartisu. Iskusni generalni direktor s dokazanom poviješću rada u farmaceutskoj industriji.
  • Ivan Vidaković, direktor tvrtke YOTTA d.o.o. Izvršni direktor ICT-a i poslovanja s više od 35 godina iskustva, u Microsoftu CEE te u IBM-u u Hrvatskoj i na Bliskom Istoku. Predsjednik Američke gospodarske komore u Hrvatskoj od 2011. do 2015. i sedam godina član Hrvatskog nacionalnog vijeća za konkurentnost.
  • Luka Gašpar, CEO s bogatim iskustvom u velikim hrvatskim i međunarodnim tvrtkama poput Instituta Nikola Tesla i Ericcson Nikola Tesla, Emerson, Vertiv, Končar i Inetec.
  • Tomislav Šlat, Glavni direktor 3M-a za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju. Stručnjak za poslovni razvoj i menadžment s više od 30 godina međunarodnog prodajnog i marketinškog iskustva u Srednjoj i Istočnoj Europi. Predsjednik AmChama u Hrvatskoj od 2000. do 2002., trentuno Potpredsjednik Udruge stranih ulagača u Hrvatskoj.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se