Nazad na vijesti
Sastanak s predstavnicama HALMED-a
19. lipanj 2018.

Sastanak s predstavnicama HALMED-a

Predstavnici AmCham-a sastali su se u utorak, 19. lipnja 2018., s predstavnicama Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), gđom Zrinkom Šimundža Perojević, pomoćnicom ravnatelja za procese i gđom Gorankom Marušić Kontent, savjetnicom za europske poslove.

Tema sastanka bilo je stajalište AmCham-a „Preporuke za unaprjeđenje postupka određivanja cijena lijekova“.

Trenutnim prijedlogom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lijekovima predviđena je uspostava novog sustava određivanja cijena lijekova. U okviru predloženog sustava Agencija za lijekove i medicinske proizvode utvrđivala bi najvišu dozvoljenu cijenu lijeka po kojoj bi nositelj odobrenja prodavao lijek na hrvatskom tržištu, što prema važećem zakonu obavlja Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. U svijetlu predloženih izmjena u sustavu AmCham je izdao stajalište u kome iznosi konkretne preporuke za poboljšanje sustava određivanja cijena lijekova, s ciljem povećanja učinkovitosti.

Predstavnici AmCham-a i HALMED-a razgovarali su o navedenom stajalištu i AmCham-ovim prijedlozima, te mogućnostima za suradnju.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 220 članova, koji zapošljavaju više od 70.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se