AmCham Hrvatska

Mi smo glas međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj i prvi izbor u zagovaranju javnih politika.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća.

Mi smo široka međunarodna platforma te su dobrodošla sva poduzeća bez obzira na njihovo podrijetlo ili veličinu, koja su posvećena poslovanju u Hrvatskoj i pridonose konkurentnosti Hrvatske i visokim poslovnim standardima.

Kontaktirajte nas

300+ članova

20+ Nacionalnosti

50+ događanja

20+ inicijativa

Povijest

Sljedeći tradiciju u ostalim europskim zemljama, 20 pravnih i fizičkih osoba okupilo se u prosincu 1998. i osnovalo AmCham u Hrvatskoj.

Saznajte više

Kodeks dobre poslovne prakse

Među AmCham-ovim ciljevima je podrška etičnom poslovanju, najstrože poštujući sve zakone i regulativu. AmCham, njegovo vodstvo i članovi smatraju poslovnu etiku pitanjem od najviše važnosti.

 

AmCham-ov kodeks poslovnog ponašanja

Izvršni ured je odgovoran za dnevno vođenje poslovanja AmCham-a (događaji, rad odbora, zagovaranje javnih politika), unutarnju organizaciju i sva druga pitanja vezana za upravljanje AmCham-om. Ured povezuje AmCham Hrvatska s drugim europskim AmCham-ovima i U.S. Chamber u Washington-u.

AmCham-ov tim

Saznajte više

Vijeće upravitelja

Saznajte više

AmCham-ovo Vijeće upravitelja odgovorno je za strateško upravljanje i odluke vezane za stajališta Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, dajući svoje vrijeme, iskustvo i poslovne kontakte u svrhu promicanja ciljeva Komore.

O Hrvatskoj

Hrvatska je najnovija, 28. članica Europske unije. Smještena u jugoistočnoj Europi, na razmeđi Jadranskog mora i Panonske nizine, Hrvatska je bogata povijesnim nasljeđem i prirodnim ljepotama. Ove karakteristike doprinijele su snažnom i kontinuiranom razvoju turizma po kojem je Hrvatska prepoznatljiva širom svijeta. Multinacionalne kompanije prisutne su u Hrvatskoj desetljećima. Npr. IBM je prisutan na različite način od 1935., a Coca-Cola je prvu punionicu u Hrvatskoj otvorila 1968. Mnogo je dobrih razloga za poslovanje u Hrvatskoj, a pristupanje Europskoj uniji Hrvatsku je učinilo još zanimljivijom za ulaganja i platformom za poslovanje u jugoistočnoj Europi.

saznajte više

Naša mreža

Osnovana 1998, AmCham Hrvatska je dio najveće svjetske poslovne mreže koju čini 117 nacionalnih AmCham-ova širom svijeta.

kontakti u svijetu

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se