Vijeće upravitelja

AmCham-ovo Vijeće upravitelja odgovorno je za strateško upravljanje i odluke vezane za stajališta Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, dajući svoje vrijeme, iskustvo i poslovne kontakte u svrhu promicanja ciljeva Komore.

Čini ga 7 članova koji dolaze iz visokog menadžmenta AmCham-ovih kompanija članica. Članove Vijeća upravitelja bira skupština koja se održava jednom godišnje i otvorena je za sve članove AmCham-a.

Predsjednik i Tajnik-rizničar imaju veću odgovornost, obzirom da su, zajedno s izvršnim direktorom, ovlašteni predstavljati Komoru. Od Predsjednika se očekuje da redovno sudjeluje u AmCham-ovim događanjima i obraća se gostima službenim pozdravnim govorom, a u slučaju odsutnosti ga mijenja Prvi potpredsjednik. Tajnik-rizničar nadzire AmCham-ova financijska izvješća.

AmCham-ovi članovi očekuju od članova Vijeća upravitelja da predvode rad usmjeren na zagovaranje politika i podržavaju financijsku stabilnost Komore (pomažući u pridobivanju novih članova, sponzorstvima AmCham-ovim događanjima, donacijama Komori i slično.)

Rina Musić, Predsjednica
Merck Sharp & Dohme d.o.o.
Executive Director Croatia and Slovenia

John Mathias Gašparac, Prvi dopredsjednik
PricewaterhouseCoopers d.o.o.
Country Managing Partner of PwC Croatia and the
Territory Assurance Leader

Stjepan Roglić, Drugi dopredsjednik
Orbico d.o.o.
Orbico Group Supervisory Board Vice President

Boris Petrušić, Tajnik-rizničar
Oracle Hrvatska d.o.o.
Country Leader Croatia

Bojan Poljičak

Bojan Poljičak, Član Vijeća
Adcubum d.o.o.
Country Manager

Igor Grdić, Član Vijeća
Vertiv Croatia d.o.o.
Regional Director, CEE

Sandra Velasco, Član Vijeća
Novartis Hrvatska d.o.o.
President for Adriatic Countries

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se