Vijeće upravitelja

AmCham-ovo Vijeće upravitelja odgovorno je za strateško upravljanje i odluke vezane za stajališta Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, dajući svoje vrijeme, iskustvo i poslovne kontakte u svrhu promicanja ciljeva Komore.

Čini ga 7 članova koji dolaze iz visokog menadžmenta AmCham-ovih kompanija članica. Članove Vijeća upravitelja bira skupština koja se održava jednom godišnje i otvorena je za sve članove AmCham-a.

Predsjednik i Tajnik-rizničar imaju veću odgovornost, obzirom da su, zajedno s izvršnim direktorom, ovlašteni predstavljati Komoru. Od Predsjednika se očekuje da redovno sudjeluje u AmCham-ovim događanjima i obraća se gostima službenim pozdravnim govorom, a u slučaju odsutnosti ga mijenja Prvi potpredsjednik. Tajnik-rizničar nadzire AmCham-ova financijska izvješća.

AmCham-ovi članovi očekuju od članova Vijeća upravitelja da predvode rad usmjeren na zagovaranje politika i podržavaju financijsku stabilnost Komore (pomažući u pridobivanju novih članova, sponzorstvima AmCham-ovim događanjima, donacijama Komori i slično.)

Ruza Tomic Fontana

Ruža Tomić Fontana, Predsjednica
Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o.
General Manager
 

John Mathias Gašparac

John Mathias Gašparac, Prvi dopredsjednik
PricewaterhouseCoopers d.o.o.
Country Managing Partner of PwC Croatia and the
Territory Assurance Leader

Rina Musić

Rina Musić, Druga dopredsjednica
Merck Sharp & Dohme d.o.o.
Managing Director Croatia and Slovenia
 

Bojan Poljičak

Bojan Poljičak, Član Vijeća
Adcubum d.o.o.
Country Manager
 

Anita Letica, Član Vijeća

Anita Letica, Članica Vijeća
Philip Morris Zagreb d.o.o.
General Manager Croatia

Miodrag Matijaca

Miodrag Matijaca, Član Vijeća
Teknoxgroup Hrvatska d.o.o.
General Manager
 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se