Nazad na vijesti
AI Weekend: Spoj umjetne inteligencije i biznisa
19. rujan 2024.

AI Weekend: Spoj umjetne inteligencije i biznisa

Pridružite nam se na AI Weekendu, koji će se prvi put održati u sklopu Weekend Media Festivala od 19. do 22. rujna u Rovinju.

CroAI je posljednjih godina osluškivao zajednicu i identificirao ključna pitanja koja će adresirati na AI Weekendu, gdje se spajaju AI i svijet biznisa. Fokus će biti na stvarnim primjenama i izazovima uvođenja umjetne inteligencije u poslovanje, bez tema poput „AI će nam uzeti posao“. Konferencija će pružiti odgovore na ključna pitanja kao što su: Kako započeti? Koliki budžet kompanije moraju izdvojiti? Koje procese moraju proći? Koje su prednosti i potencijalni nedostaci?

Teme i spikeri

Tobias Zwingmann će pružiti detaljan pregled kako umjetna inteligencija funkcionira u korporacijama te objasniti što čini AI projekte uspješnima, a što vodi do neuspjeha.

Adam Silverman će predstaviti multiagentske sustave, objašnjavajući njihovu relevantnost i primjenjivost u različitim poslovnim sektorima.

Davor Aničić će se fokusirati na praktične izazove uvođenja AI u tvrtke, posebno kada middle management nije spreman za tehnološke promjene. Otvoreno će govoriti o važnosti internal championa i kako prevladati otpor unutar organizacije.

Gordan Kreković će adresirati pitanje dugoročne relevantnosti AI rješenja, pružajući uvid u strategije za održavanje konkurentnosti u eri brzih tehnoloških promjena.

Konferencija će također obuhvatiti pitanja vezana uz implementaciju AI – treba li kompanija koristiti gotova rješenja ili raditi s agencijama na prilagođenim rješenjima? Ili je bolje razviti vlastiti interni tim? O ovim temama će iz prve ruke govoriti predstavnici vodećih hrvatskih tech kompanija Damir Sabol, Igor Strejček i Ervin Jagetić.

Posebnu važnost konferenciji daje sudjelovanje predstavnika svjetski poznatih kompanija poput OpenAI, Meta, TikTok i Tinder, koji će pružiti uvid u najnovije trendove, primjenu i razvoj AI u njihovim organizacijama.

Za više informacija o konferenciji posjetite ai.weekend.hr.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se