AmCham Croatia Live with Harvard Business Review Press 10.3.

AmCham u suradnji s Harvard Business Review Press-om donosi vrhunske pisce knjiga o menadžmentu. Na ovom on-line događanju Adam Bryant i Kevin Sharer predstavili su ključne uvide iz svoje nove knjige The CEO Test.

CEO test - svladajte izazove koji čine ili slome sve vođe

Unatoč velikom trudu tijekom godina kako bi se shvatilo što je potrebno da bi se bio učinkovit vođa, umijeće vođenja ostaje izuzetno teško i nedostižno. Autori Adam Bryant i Kevin Sharer identificirali su sedam ključnih razloga zašto vođe uspijevaju ili ne uspijevaju u svojim ulogama.

Vodstvo je sve teže kako se brzina poremećaja u svim industrijama ubrzava. CEO test pojednostavljuje složeno i opsežno polje vodstva kako bi se stvorio zajednički jezik onoga što je doista važno za lidere na svim razinama i pruža jasan putokaz za uspjeh u ovim kritičnim izazovima:

Možete li razviti jednostavan plan za svoju strategiju? Pojednostavljivanje složenosti je supermoć vođe.

  • Možete li kulturu učiniti stvarnom - i bitnom? Riječ je o pružanju primjera.
  • Možete li izgraditi timove koji su istinski timovi? Oni su ključni za razvoj strategije.
  • Možete li voditi transformaciju? Status quo je izuzetno moćan i neprijatelj promjena.
  • Možete li stvarno slušati? Signali opasnosti mogu biti slabi, a loše vijesti putuju polako.
  • Možete li se nositi s krizom? Izbjegavajte predvidljive pogreške o koje se spotakne toliko vođa.
  • Možete li svladati unutarnju igru ​​vodstva? Sukobljeni zahtjevi i izazovi moraju biti riješeni.

Pogledajte snimke događanja Harvard Business Review Press-a.

  • 10. ožujak 2021
  • 14:00h - 15:00h
  • Webinar
Rasprodano
O autorima

Adam Bryant izvršni je direktor tvrtke Merryck & Co., tvrtke za razvoj vodstva i višeg mentora. Prije ovog posla bio je novinar 30 godina, uključujući i rad za The New York Times, gdje je stvorio i pisao vrlo čitanu kolumnu "Corner Office", za koju je intervjuirao više od 500 izvršnih direktora i drugih čelnika. Autor je dviju knjiga i viši je savjetnik Inicijative Rueben Mark za organizacijski karakter i vodstvo na Sveučilištu Columbia.

Kevin Sharer bivši je predsjednik i izvršni direktor Amgena, najveće svjetske biotehnološke tvrtke, u kojoj je vodio njezino širenje tijekom dva desetljeća tijekom kojih su godišnji prihodi narasli s milijarde na gotovo 16 milijardi dolara. Nakon odlaska u 2012. godine, sedam je godina predavao strategiju i menadžment na Harvard Business School te surađivao s Nitin Nohrijom, dekanom Harvard Business School, s kojim je razvio popularni tečaj o životu i ulozi izvršnog direktora i o tome kako voditi timove timove iskusnih direktora. Bio je član uprava Chevron-a, Unocal-a, Northrop Grumman-a i 3M-a. Bio je uključen u više od dvadeset uspješnih tranzicija izvršnih direktora i nastavlja savjetovati izvršne direktore globalnih korporacija. Kevin je diplomirao na Pomorskoj akademiji i služio je na dvije napadačke nuklearne podmornice.
 

O programu u suradnji s HBR Press-om

Webinari uživo s autorima HBR Press-a

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se