AmCham i Kearney: Utjecaj COVID-19 na hrvatsko gospodarstvo

Istraživanje o utjecaju pandemije COVID-19 na poslovanje tvrtki u Hrvatskoj koje je provela Američka gospodarska komora u Hrvatskoj zajedno s globalnom konzultantskom tvrtkom Kearney pokazalo je da kao rezultat izrazito negativnog utjecaja pandemije na poslovanje (u prosjeku 13% manji prihodi, 8% niže investicije, 4% manji broj zaposlenih), mnoge tvrtke očekuju ubrzanje digitalizacije i približavanje lanaca opskrbe. Također, većina tvrtki koje su se prijavile za jedan od oblika državne pomoći zadovoljni su načinom na koji su provedene. 

Rezultati istraživanja predstavljeni su hrvatskoj poslovnoj javnosti uz sudjelovanje predstavnika hrvatskih institucija, na virtualnoj konferenciji „Učinici COVID-19 na gospodarstvo i poslovanje u Hrvatskoj“ koju je AmCham Hrvatska organizirao 15. srpnja 2020.

Nakon prezentacije rezultata istraživanja, uslijedila je panel rasprava na kojoj je bilo riječi o temama poput jesu li hrvatske tvrtke bile spremne za krizu, kako će se situacija odraziti na poslovne prihode i koje dugoročne promjene koje je uzrokovala pandemija COVID-19 teme. Zaključke istraživanja i navedene teme komentirali su doc. dr. sc. Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za ekonomiju, Mislav Blažić, predsjednik Uprave, PBZ Card, Marko Derča, pridruženi partner, Kearney, Dražen Roškarić, direktor Sektora logistike, Vindija i Tatjana Skoko, direktorica, Microsoft Hrvatska.

Cjelokupno istraživanje Utjecaj pandemije COVID-19 na poslovanje u Hrvatskoj, provedeno u lipnju 2020. na uzorku više od 100 hrvatskih tvrtki, dostupno je na poveznici. Video snimku događanja možete pogledati ovdje.

Program:

14:00-14:10 Pozdravni govori AmCham-a
- Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica, AmCham 
- Ruža Tomić Fontana, predsjednica Vijeća upravitelja, AmCham

14:10-14:25 Prezentacija rezultata istraživanja „Utjecaj COVID-19 na poslovanje u Hrvatskoj“ 
- Marko Derča, pridruženi partner, Kearney

14:25-15:15 Panel rasprava „Učinici COVID-19 na gospodarstvo i poslovanje u Hrvatskoj“ 
- doc. dr. sc. Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za ekonomiju 
- Mislav Blažić, predsjednik Uprave, PBZ Card
- Marko Derča, pridruženi partner, Kearney
- Dražen Roškarić, direktor Sektora logistike, Vindija 
- Tatjana Skoko, direktorica, Microsoft Hrvatska 

15:15-15:30 Pitanja i odgovori

 

  • 15. srpanj 2020
  • 14:00h - 15:30h
  • Online
Rasprodano
Program
  • 14:00-14:10 Pozdravni govori AmCham-a
  • 14:10-14:25 Prezentacija rezultata istraživanja „Utjecaj COVID-19 na poslovanje u Hrvatskoj“ 
  • 14:25-15:15 Panel rasprava „Učinici COVID-19 na gospodarstvo i poslovanje u Hrvatskoj“
  • 15:15-15:30 Pitanja i odgovori

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se