Boardroom Discussions - Zašto bi cyber-sigurnost trebala biti jedna od tema sastanaka upravnog odbora?

Na trećem događanju programa “Boardroom Discussions – Digitalna transformacija iz perspektive predsjednika uprave”, gosp. Vanja Švajcer, Senior Security Researcher - Cisco Talos i gđa Martina Herceg Jungić, Security Manager, Central region, Cisco, su govorile o cyber-sigurnosti kao sastavnom dijelu digitalne transformacije svake tvrtke.

Digitalna transformacija omogućila je tvrtkama da se transformiraju i ostanu konkurentne oslanjajući se na tehnologije poput Oblak-a, IoT-a, Big Data-e pa i umjetne inteligencije. Ako se uspješno izvede, ova transformacija omogućava tvrtkama da budu efikasnije, poboljšaju produktivnost uz istovremeno unapređenje procesa odlučivanja što u konačnici vodi pružanju boljih usluga svojim kupcima.

No, kako je poslovanje postalo sve digitalnije, izloženost tvrtki cyber prijetnjama se znatno povećala. Uz podatke koji se nalaze izvan tradicionalnog mrežnog perimetra (npr. u Oblak-u, pristup putem mobilnih mreža, izmještena kritična infrastruktura i sl.), tvrtke se suočavaju s čitavim nizom prijetnji koje mogu ugroziti njihovo poslovanje i intelektualno vlasništvo, kao što su gubitak povjerljivih podataka, ransomware napadi, nedostupnost usluga i dr.

Kroz to „digitalno putovanje“ cyber-sigurnost postaje sastavni dio digitalne transformacije tvrtke.

Kako digitalizacija i strategija cyber-sigurnosti idu ruku pod ruku, zašto je cyber-sigurnost relevantna tema upravnog odbora te kako se na taj način mogu umanjiti rizici od cyber prijetnji bile su teme u središtu ove rasprave.

Rasprave iz Boardroom Discussions programa se fokusiraju na strateške teme s kojima se poslovni lideri susreću, uključujući izazove, dileme i različite pristupe digitalnoj transformaciji. Za digitalnu transformaciju potrebno je snažno vodstvo koje će pokretati promjene i vizija u vezi dijelova tvrtke koje se žele transformirati te smatramo da je uvid u dobre prakse u Hrvatskoj pravi korak u tom smjeru.

  • 20. veljača 2020
  • 09:00h - 11:00h
  • AmCham office meeting room, Strojarska cesta 22
Rasprodano
Zašto bi cyber-sigurnost trebala biti jedna od tema sastanaka upravnog odbora?

Glavni govornici:

  • Vanja Švajcer, Senior Security Researcher - Cisco Talos
  • Martina Herceg Jungić, Security Manager, Central region, Cisco

 

Boardroom Discussions - Zašto bi cyber-sigurnost trebala biti jedna od tema sastanaka upravnog odbora?

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 250 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se