Božićni ručak s ministrom financija Markom Primorcem

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj organizirala je božićni ručak za uvažene članove i goste s gostom govornikom gosp. Markom Primorcem, ministrom financija.

„Godinu 2022. obilježio je završetak niza aktivnosti koje su provedene kako bi se ostvarili preduvjeti za zacrtane vanjskopolitičke ciljeve, kako bi Hrvatska bila još dublje integrirana s najrazvijenijim krugom zemalja u svijetu. To će pridonijeti povećanju gospodarskog i životnog standarda građana Hrvatske, te će pružiti dodatnu stabilnost i olakšati poslovanje našim poduzetnicima. Iako će 2023. godina biti izazovna i neizvjesna, siguran sam kako će donijeti nove prilike za poslovni sektor. Naše je gospodarstvo danas otpornije i održivije nego prije, a zajednički napori uz okvire koje stvaramo članstvom u europodručju, ulaskom u schengenski prostor i potpisanom Konvencijom o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, dat će dodatni poticaj njegovom daljnjem razvitku.“ istaknuo je u svom govoru ministar Primorac.

„2023. će nedvojbeno biti vrlo zahtjevna godina, ali imamo povjerenje u institucije da će se uspješno nositi sa svim izazovima koji su pred nama i zaobići sve prepreke koje bi mogle utjecati na stabilnost gospodarstva. Moramo naglasiti da su za sve tvrtke, pa tako i za našu, ključne stabilnost i predvidljivost.“ naglasio je Andrei Poliakov, direktor za Hrvatsku i Sloveniju, JTI.

Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a je dodala kako je 2022. godina bila izazovna za poslovanje, kao i prethodne dvije godine. Covid-19, potresi, poremećaji u lancima opskrbe, nedostatak radne snage, ruska agresija na Ukrajinu, energetska kriza, inflacija, … izazovi s kojima se gospodarstvo suočava su uistinu brojni. No, ipak ima i dobrih vijesti poput pristupanja eurozoni, Schengenu, kao i potpisivanje Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koje članovi AmCham-a svakako pozdravljaju. Gledajući što bi sa strane privatnog sektora poželjeli u sljedećoj godini (vezno za resor ministra Primorca) svakako je: izvjesnost, predvidivost, daljnje porezno rasterećenje plaća te opcijske planove za društva s ograničenom odgovornošću, zaključila je Doko Jelušić.

Događanju je prisustvovalo više od stodevedeset uzvanika iz javnog i privatnog sektora.

Snimka događanja dostupna je na poveznici.

  • 13. prosinac 2022
  • 12:00h - 13:30h
  • Westin Zagreb Hotel
Prijave za ovo događenje su zatvorene.
Program

11:30 - 12:00 Registracija i piće dobrodošlice
12:00 - 12:10 Pozdravni govori AmCham-a 
12:10 - 12:15 Pozdravni govor: Andrei Poliakov, Country Manager for Croatia and Slovenia, JTI
12:15 - 12:35 Glavni govor: gosp. Marko Primorac, ministar financija 
12:35 – 12:45 Pitanja i odgovori
12:45 – 13:30 Ručak

Božićni ručak s ministrom financija Markom Primorcem

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 280 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se