Nazad na vijesti
Dobrodošlica novom članu: Centar za transfer tehnologije d.o.o.
17. kolovoz 2022.

Dobrodošlica novom članu: Centar za transfer tehnologije d.o.o.

Centar za transfer tehnologije d.o.o. je poduzeće osnovano 1996. godine od strane Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, a uz potporu Ministarstva znanosti te savjetovanje Njemačkog instituta Fraunhofer.

Djelovanje CTT-a usmjereno je na korištenje znanstvenih kompetencija FSB-a u razvoju gospodarstva i podizanju konkurentnosti hrvatske industrije u stvaranju nove vrijednosti. Kako bi se to postiglo CTT provodi niz aktivnosti sa svrhom povezivanja znanosti i gospodarstva, poticanja razvoja inovativnih tvrtki i usmjeravanja studenata prema poduzetništvu. Osnovne aktivnosti Centra za transfer tehnologije su: seminari, projekti, transfer tehnologije te inkubacija tvrtki. Zadnjih godinu dana CTT je posebno fokusiran na energetiku, energetska postrojenja i energetsku obnovu, a trenutno radi kao vodeći partner na transnacionalnom projektu ZEVinnovation, čiji je cilj uspostaviti održivu i učinkovitu mrežu za razvoj inovativnih plovila s nultom emisijom.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 300 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se