Nazad na vijesti
Friendly Fire - Prva hrvatska gaming franšiza otvorena i u Meksiku!!!
26. rujan 2023.

Friendly Fire - Prva hrvatska gaming franšiza otvorena i u Meksiku!!!

Kreće li još jedna hrvatska franšiza u globalni uspjeh? Potpisano je 30 lokacija u Meksiku, iz tvrtke kažu da je ovo tek početak.

Friendly Fire, vodeći hrvatski brand gaming cafe-a, otvorio je svoju prvu od 30 potpisanih franšiza u Meksiku u gradu Mexico City. Prvi franšizni objekt otvoren je u Petak 22.9. gdje se došlo preko 500 zainteresiranih gamera na otvaranje. Ovaj značajni korak označava kontinuirani rast i ekspanziju brenda koji je svoje putovanje započeo u Zagrebu 2017. godine.

Do danas, Friendly Fire je uspješno franšizirao svoj poslovni model u BiH i Austriji, prikupivši zajednicu od gotovo 100,000 korisnika. Potpisivanjem master franšiznog ugovora za Meksiko, brand otvara vrata za minimalno 30 novih objekata na području Meksika, čime postavlja snažne temelje za svoju prisutnost u Latinskoj Americi.

„Ovaj veliki korak je rezultat kontinuiranog rada i vizije daljnjeg globalnog širenja naše mreže. Friendly Fire teži postati sinonim za vrhunsko gaming iskustvo širom svijeta,“ rekao je osnivač i CEO, David Kosir. Dodao je da su u tijeku pregovori za širenje na dodatna tržišta, ali detalji za sada ostaju povjerljivi.

Industrija e-sporta doživljava eksponencijalni rast, s trenutnom tržišnom vrijednošću od 3,96 bilijuna dolara, a očekuje se da će do 2027. godine dosegnuti 5,5 bilijuna dolara. Friendly Fire planira iskoristiti ovu dinamiku rasta, postavljajući se kao predvodnik u industriji koja bilježi godišnji rast od 8,21%.

Andrija Čolak, suosnivač i glavni savjetnik za franšizno poslovanje, naglašava kako Friendly Fire ima sve preduslove da postane sljedeći hrvatski globalni franšizni fenomen. „Uz izvanredan povrat investicije i jednostavno operativno vođenje, Friendly Fire je postavljen za dostizanje velikih rezultata na globalnoj razini,“ rekao je Čolak.

S otvaranjem u Meksiku, Friendly Fire ne samo da fortificira svoj položaj u gaming industriji, već također postavlja povijesni milestone, postajući prva hrvatska franšiza koja se otvara u Meksiku.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se