Gala večer 25 godina AmCham-a

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj je ove godine obilježila 25 godina poslovanja. 25 godina povezivanja poslovnih lidera, zagovaranja najboljih poslovnih praksi i doprinosa razvoju hrvatskog gospodarstva i društva.

Zahvaljujemo svim uvaženim članovima i gostima koji su svojim prisustvom uveličali svečanu proslavu koja se održala 4. listopada 2023. u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski uz izvedbu Zagrebačke filharmonije.

AmCham je danas snažno integriran u hrvatsku poslovnu zajednicu. Najveći dio našeg rada danas odnosi se na rad naših odbora na prijedlozima za unaprjeđenje poslovne klime i suradnju s ministarstvima, saborskim odborima i uredom Predsjednika. Nismo više samo mjesto druženja već i snažan i ujedinjujući glas businessa za one promjene koje će Hrvatsku učiniti konkurentnijom i inovativnijom.

AmCham je i mjesto različitosti. Različitosti kultura, industrija i poslovnih interesa. Ali i mjesto tolerancije, transparentnosti i konsenzusa kojim naših 326 članova donose odluke i preporuke za hrvatsko poslovno okruženje. Građenje odnosa u osnovi je naše organizacije i činjenica da su naši članovi, partneri i dionici, s nama proslavili ovu lijepe obljetnice čini nas ponosnima.

Prethodne godine donijele su mnogo neizvjesnosti i izazova i za društvo i za hrvatsku poslovnu zajednicu. I u tim teškim okolnostima, AmCham-ovo članstvo je raslo jer su poduzeća prepoznala vrijednost koju AmCham donosi kao agilan i proaktivan predstavnik privatnog sektora koji u dijalogu s institucijama nudi realna rješenja.

AmCham čine ljudi koji se međusobno podupiru, naša druženja bilo na događanjima, sastancima odbora ili delegacijama, radost prilikom uspjeha, te nezaboravni trenuci često uz salve smijeha.

AmCham je i poveznica sa svijetom s najboljim pristupom znanju, tehnologijama i mrežom poslovnih kontakata. To nas izdvaja od svih ostalih poslovnih organizacija.

Naši budući planovi temeljit će se na utvrđivanju svega što smo napravili do sada. Razmišljat ćemo proaktivno, inovativno i diskutirati o prioritetima, te najboljim praksama i načinima kako ostvariti naše zajedničke ciljeve. Vizija nam je postati svojevrstan rasadnik znanja, „think thank”, koji će formirati dugoročne vizije razvoja.

Program:
19:30-20:05 Pozdravni govori

  • Gđa Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica, AmCham Hrvatska
  • Gosp. John Gašparac, predsjednik Vijeća upravitelja, AmCham Hrvatska
  • Gosp. Davor Filipović, izaslanik predsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva i održivog razvoja
  • Gđa Grozdana Perić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednica saborskog odbora za financije i državni proračun
  • Gosp. Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske

20:05-20:15 Pogled na 25 godina AmCham-a
20:15-21:00 Nastup Zagrebačke filharmonije
21:00-23:00 Domjenak

Kratki video s događanja je dostupan na poveznici.

Htjeli bismo zahvaliti Maistri/Westinu za njihov doprinos u organizaciji ovog događanja.

  • 4. listopad 2023
  • 19:00h - 24:00h
  • Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski
Prijave

Prijave za ovo događanje su putem maila event@amcham.hr.

Program

19:00-19:30 Dolazak uzvanika
19:30-20:15 Pozdravni govori 
20:15-21:00 Nastup Zagrebačke filharmonije

21:00-23:00 Domjenak

Gala večer 25 godina AmCham-a

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se