Nazad na vijesti
Gostovanje izvršne direktorice AmCham-a na EFZG-u
25. siječanj 2024.

Gostovanje izvršne direktorice AmCham-a na EFZG-u

Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a održala je predavanje za studente na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u sklopu kolegija Gospodarska diplomacija.

Tema predavanja bila je "Gospodarska diplomacija u Sjedinjenim Američkim Državama".

Gđa. Doko Jelušić je predstavila ključne aspekte ekonomske diplomacije Sjedinjenih Država u svijetu, ističući ulogu poslovne zajednice u jačanju gospodarskih veza između SAD-a i drugih zemalja. Podijelila je svoje stručno iskustvo i perspektive o tome kako AmCham, kao ključna međunarodna poslovna organizacija, aktivno sudjeluje u promoviranju interesa američkih, međunarodnih i hrvatskih tvrtki članica u Hrvatskoj. Posebno je istaknula ulogu AmCham-a u olakšavanju suradnje, podršci poslovnim projektima, lobiranju za povoljno poslovno okruženje te pružanju informacija i resursa za jačanje gospodarskih odnosa između SAD-a i Hrvatske.

AmCham aktivno doprinosi izgradnji i jačanju ekonomske suradnje između dvije zemlje, igrajući ključnu ulogu u promicanju gospodarskog dijaloga i razmjene između poslovnih zajednica SAD-a i Hrvatske. 

Domaćin ispred Ekonomskog fakulteta u Zagrebu bio je izv. prof. Danijel Mlinarić.

 

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se