natrag na listu članova

Hrvatska zajednica tehničke kulture

Kategorija Non - Profit Member Industrija: Udruge

Hrvatska zajednica tehničke kulture krovna je udruga tehničke kulture u Republici Hrvatskoj koja je usmjerena na razvoj i promociju tehničke kulture u Republici Hrvatskoj.

Uz Tehnički muzej „Nikola Tesla“ u Zagrebu, Zajednica kao najviše nacionalno tijelo tehničke kulture u Republici Hrvatskoj, danas okuplja 18 nacionalnih saveza tehničke kulture, 19 županijskih i 35 gradskih zajednica tehničke kulture. Vizija HZTK je približiti tehniku narodu, a misija im je poticanje razvoja i promicanja tehničke kulture na području RH. To uključuje cjeloživotno tehničko obrazovanje svih dobnih skupina s naglaskom na djecu i mlade, zastupanjem prava i interesa članica, zajedničkim provođenjem programa tehničke kulture, te podizanje javne svijesti o značaju tehničke kulture u društvu. Narodna tehnika, odnosno HZTK, neprekidno promiče tehničku kulturu od 1946. godine te je po svojoj strukturi i opsegu djelovanja jedinstvena u Europi.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se