natrag na listu članova

Hrvatski ured za osiguranje

Kategorija Non - Profit Member Industrija: Udruge

Hrvatski ured za osiguranje je nacionalni ured za osiguranje u Republici Hrvatskoj te u pravnom prometu s trećim osobama predstavlja udruženje društava za osiguranje.

Nadležnosti HUO-a utvrđene su Zakonom o osiguranju, Zakonom o obveznim osiguranjima u prometu i Statutom te obuhvaćaju obavljanje poslova koji se odnose na: poslove nacionalnog ureda za osiguranje i druge poslove utvrđene međunarodnim sporazumima o osiguranju vlasnika vozila od odgovornosti za štete nanesene trećim osobama, poslove predstavljanja i zastupanja interesa društava za osiguranje u međunarodnim Institucijama (Insurance Europe, Council of Bureaux, IUMI), poslove vođenja Garancijskog fonda, Ureda za naknadu, Informacijskog centra, statistike osiguranja. Također, pri HUO djeluju instituti zaštite potrošača: Pravobraniteljstvo na području osiguranja i Centar za mirenje. Edukativne aktivnosti se provode u okviru Centra za edukaciju djelatnika u osiguranju (CEDOH).

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S više od 300 članova, koji zapošljavaju više od 91.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se