natrag na listu članova

Hrvatsko-američko društvo

Kategorija Non - Profit Member Industrija: Udruge

Hrvatsko-američko društvo osnovano je 1991. godine, kao nevladina, nepolitička i neprofitna udruga građana s ciljem uspostavljanja veza između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država na kulturnom, znanstvenom i obrazovnom polju.

Najvažnije aktivnosti provode se kroz Klubove mladih za osnovnoškolce i srednjoškolce (YEC), engleski za odrasle, pripreme za SAT/TOEFL. U suradnji sa američkim partnerom provodi se upućivanje srednjoškolaca na jednogodišnje školovanje u SAD. HAD je osnivač Dječjeg vrtića 'Zvijezdica' – Little Star Kindergarten čiji se program odvija u cijelosti na engleskom jeziku i namijenjen je djeci različitih nacionalnosti i kultura, u dobi od 3 do 6 godina. Izdavači smo 1 zbornika, 9 knjiga o hrvatskim znanstvenicima u Americi i svijetu te 2 kuharice Američkih Indijanaca. 2001. godine otvorena je Američka knjižnica. Tradicionalno od 2006. godine do danas provodi se projekt 'Red Rocks Arts & Crafts Festival'.

Učlanite se

Pridružite se vodećoj međunarodnoj poslovnoj zajednici u Hrvatskoj.

Od 1998. godine AmCham Hrvatska predstavlja poslovne interese američkih, međunarodnih i hrvatskih poduzeća. S 326 članova, koji zapošljavaju više od 95.000 osoba, glas smo međunarodnih poduzeća u Hrvatskoj. Prvi smo izbor međunarodnih poduzeća u zagovaranju javnih politika.

pridružite nam se